Jucăm cu Finlanda la Under 21. Provocare nordică şi pentru naţionala mică

radoi.jpg

Tinerii tricolori se pregătesc sub comanda lui Mirel Rădoi
Citeste tot despre: 

Tineretul lui Mirel Rădoi întâlneşte joi Finlanda, în al patrulea meci din grupa preliminară pentru Euro 2021.

Nu numai naţionala mare se pregăteşte pentru un examen nordic, ci şi reprezentativa Under 21, pregătită de Mirel Rădoi. Joi seară, pe arena „Anghel Iordănescu” din Voluntari, semifinaliştii de la Euro 2019 au în faţă Finlanda şi caută a treia victorie la rând, după succesele categorice cu Ucraina şi Irlanda de Nord, ambele cu acelaşi scor (3-0). În condiţiile în care micii tricolori au pierdut deja un meci, 1-2 la debut în Danemarca, orice pas greşit de-acum încolo înseamnă diminuarea şanselor de calificare directă, fără play-off.

„Rămân la părerea că ne vom bate pentru calificare cu Danemarca şi Ucraina”, a declarat Mirel Rădoi înaintea partidei cu finlandezii. Totuşi, nordicii au început perfect grupa, cu o victorie surprinzătoare, 2-0 în deplasare cu Ucraina, astfel că întâlnirea de mâine nu va fi atât de uşoară pe cât pare la prima vedere.

„Pentru noi urmează două meciuri extrem de importante, avem şansa să strângem mai multe puncte de cât în campania precedentă. Cu două victorii putem ajunge la 12 puncte”, a admis fundaşul Alex Paşcanu (CFR Cluj), anticipând şi confruntarea de marţea viitoare, din Irlanda de Nord.

Clasamentul grupei

1. Danemarca        9p (3 meciuri)

2. Finlanda            7p (4m)

3. România            6p (3m)

4. Ucraina             3p (3m)

5. Irlanda de Nord  2p (4m)

6. Malta                1p (3m)

*Se califică direct la Euro prima clasată plus cea naţionala cu cel mai bun punctaj de pe locurile secunde în cele nouă grupe. Restul de opt vor intra în play-off.

Loading...