Jeremy Bokila s-a tuns cu dedicaţie şi a dus Cupa la Ploieşti

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Petrolul a câştigat Cupa României după 18 ani de secetă, învingând-o pe CFR Cluj cu 1-0 în finala de pe Arena Naţională. Trofeul a fost o adevărată obsesie pentru prahoveni, care au făcut toate lucrurile posibile pentru a şi-l apropia. Atacantul dorit de toată Liga I s-a tuns chiar în forma Cupei şi asta i-a purtat noroc.

Bokila a apărut la startul partidei aşa cum îi stă bine unui african tânăr, valoros şi nonconformist, adică cu o nouă coafură. Congolezul în vârstă de 21 de ani, care are şi cetăţenie olandeză, s-a făcut în cap precum pomul de Crăciun. Pe mijloc o creastă deasă de cocoş stătea ţanţoşă spre cer, iar în margini era tuns periuţă, în forma Cupei României la care a visat atât de mult.

simeon stalpnicul png

Şi totul s-a întâmplat exact ca în legea lui Murphy, care spune că atunci când îţi doreşti foarte mult ceva, tot universul conjură spre a-ţi atinge ţelul. Pentru Bokila, asta s-a întâmplat mai repede decât se aştepta, adică în fix minutul 8. Preluare de maestru pe lângă un Cadu desprins din alt film, şut din prima şi gol, set şi meci, că tot se joacă Roland Garros-ul în această perioadă.

Evident, Bokila a primit şi trofeul individual de cel mai bun jucător al finalei, reprezentând o gheată uriaşă oferită de sponsorul Puma. Din păcate pentru el, în delirul bucuriei din vestiar, congolezul a pierdut premiul, dar ce mai contează. Apucase să-şi facă poze cu el. După meci, Bokila a spus, influenţat de marea galben-albastră care îi ţipa în urechi, că nu vrea la Steaua.

„Pentru mine, un om fugit din Congo în Olanda din cauza unui război civil care ne ameninţa familia, banii nu sunt totul. Vreau să rămân la Petrolul, unde mă simt iubit şi apreciat", a spus cel poreclit la Zulte Waregem, „Jay Black". Şi de ce ar face-o. Cota lui a crescut într-un singur an de aproape cinci ori, de la 450.000 de euro, la două milioane şi chiar are şanse să-i calce pe urme ivorianului Didier Drogba, idolul său declarat. Bokila a petrecut câştigarea Cupei României alături de părinţi şi de cei cinci fraţi ai săi. Trei dintre ei, doi băieţi şi o fată, joacă de asemenea fotbal.

Au luat un milion de euro de la primărie

Jucătorii Petrolului Ploieşti vor fi răsplătiţi regeşte pentru câştigarea celei de-a treia Cupe din istoria clubului. Astfel, lui Bokila şi compania le vor intra în conturi un milion de euro în total, bani care vin de la Primărie Ploieşti. Clubul va primi şi el aproximativ 400.000 de euro din partea FRF şi Timişoreana, sponsorul oficial al competiţiei. Altfel, Florian Walter, unul dintre principalii finanţatori ai „lupilo-galbeni", a anunţat că se gândeşte să se retragă de la Ploieşti.

Petrescu, sperietoarea lui Eugen Trică

CFR Cluj a pierdut şi ultimul meci important din acest sezon şi a intrat în vacanţă cu o atmosferă de înmormântare la echipă. În Gruia n-a mers nimic în 2013, iar de vină este, binînţeles, antrenorul. Preşedintele Iuliu Mureşan a văzut finala de pe Arena Naţională de lângă Dan Petrescu, antrenor care are mari şanse să se despartă de Dinamo Moscova în această vară. Astfel, unele voci spun că „Bursucul" a fost deja ofertat de ceferişti, iar Trică, antrenor de conjunctură, are bagajele făcute.

Sărbătoarea «lupilor», în centrul oraşului

Ploieştiul a luat foc sâmbătă seara, când Petrolul a câştigat din nou Cupa României. Peste 35.000 de localnici, o parte dintre ei veniţi direct de pe Arena Naţională, restul ieşind din case imediat după fluierul final, au împânzit centrul Ploieştiului în aşteptarea trofeului. Sărbătoarea  fanilor şi a jucătorilor a ţinut până dimineaţa, când în piaţa principală a oraşului a fost ca la Revelion. Toată lumea a cântat, a băut şi a scandat pentru Petrolul, mândria Prahovei.

Jucătorii au prezentat fanilor strânşi în centrul oraşului Ploieşti trofeul  câştigat pe Arena Naţională

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Petroliştii au mers prin oraş într-un autocar descoperit

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net