Infectare în masă și la echipele de fotbal

karpaty-lviv.jpg

Karpati Lvov ocupă ultimul loc în prima ligă din Ucraina
Karpati Lvov ocupă ultimul loc în prima ligă din Ucraina
Foto: Facebook/KarpatiLvov

În ultimele zile, echipele de fotbal Karpati Lvov (Ucraina) și Vasco da Gama (Brazilia) au raportat împreună 41 de cazuri de COVID-19. Est-europenii au intrat în carantină, iar sud-americanii i-au trimis în izolare pe cei care au avut rezultat pozitiv la testare

Unele măsuri de prevenție impuse echipelor de fotbal de la noi, în contextul reluării meciurilor din Liga 1, au fost criticate în ultimul timp. De pildă, aceea a cantonamentului. Există, însă, și exemple care arată ce se poate întâmpla când regulile sunt ignorate.
Deunăzi, echipa ucraineană de fotbal Karpati Lvov a intrat în carantină după depistarea a 25 de cazuri de infectare cu noul coronavirus la club, în rândul jucătorilor şi a staff-ului. Într-un comunicat postat pe pagina de Facebook se vorbește despre situația foarte dificilă în care se află gruparea. ”Cu toții suntem obligați să mergem la auto-izolare. Se anunță o carantină de două săptămâni. În ciuda unei astfel de problemă, vom învinge”, a scris Rostislav Asisin, directorul executi al clubului Karpati. Se subliniază faptul că atât oficialitățile locale, cât și fanii și-au anunțat sprijinul. 
În acest context, antrenamentele echipei au fost anulate. Programat duminică, meciul Karpati Lvov – Mariupol a fost amânat. Gruparea ocupă locul 12, ultimul, în Play-Out-ul primei ligi.  
Și în Brazilia, o țară serios afectată, a apărut un focar de infecție la o echipă de fotbal. Cu baza în Rio de Janeiro, gruparea Vasco da Gama a raportat duminică că din cele 43 de teste efectuate jucătorilor săi 16 au avut rezultat pozitiv. S-a decis ca aceștia să fie trimiși la izolare. ”Aceasta dovedește că noi facem o treabă excelentă identificând infecția la sportivii noștri cât mai repede posibil. Aceasta ne va permite să stopăm propagarea virusului”, s-a menționat într-un comunicat. Pe lângă cei 16, alți trei jucători s-au vindecat deja de COVID-19.  

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1