Încăierare generală la „clasicul” Paris Saint-Germain - Olympique de Marseille

Ultima actualizare:

    Jucătorii lui PSG și OM s-au îmbrâncit și lovit pe final de meciFoto: EPA-EFE
Jucătorii lui PSG și OM s-au îmbrâncit și lovit pe final de meciFoto: EPA-EFE

Socotit a fi „le Classique” în fotbalul francez, meciul dintre Paris Saint-Germain și Olympique de Marseille s-a încheiat cu victoria la limită (1-0) a formației vizitatoare. Pe final de meci, s-a produs o încăierare generală, cinci jucători fiind eliminați.

OM a profitat de problemele de efectiv ale finalistei ediției 2019/2020 a Ligii Campionilor și s-a impus prin golul înscris de Florian Thauvin, în minutul 31. Astfel formația din Marsilia a izbutit prima sa victorie în fața lui PSG de aproape nouă ani. Ultimul ei succes data din 27 noiembrie 2011, când s-a impus cu 3-0, pe Stade Velodrome din Marsilia.Cum rivalitatea dintre cele două grupări este foarte mare, pe final de meci s-a produs o încăierare generală. Kurzawa, Paredes (PSG), Amavi şi Benedetto (OM) au fost eliminaţi, în minutul 90+7. Revenit pe teren după ce a fost depistat cu COVID-19, Neymar Jr a fost trimis și el la vestiare în minutul 90+9, pentru că l-a aplaudat ironic pe arbitrul Jerome Brisard, după o consultare a VAR-ului. Centralul a mai arătat de 12 ori cartonaşul galbene.

Întrecută și în primul meci, joi, la Lens (0-1), PSG înregistrează cel mai slab debut de campionat din ediția 1984/1985, fiind pentru prima oară din 1978/1979 când nu reușește să înscrie nici măcar un gol. OM, în schimb, are 6 puncte din tot atâtea posibile, fiind pe locul 5 în clasamentul Ligue 1. 

Ultrașii parizieni au postat un banner obscen

Înaintea partidei de la Paris, fanii ultrași ai lui PSG au afişat un banner jignitor la adresa formaţiei Olympique de Marseille. „PSG - OM, nouă ani de sodomie în grup organizat", au scris cei din grupul Collectif ultras Paris. Ei au postat fotografia cu bannerul pe reţele de socializare, sub titlul „Aveţi un mesaj".Organizaţia Roşu Direct, care luptă împotriva homofobiei în fotbal, a criticat mesajul fanilor parizieni. „Cu siguranţă vom depune o plângere împotriva acestor bannere aşa cum o facem de fiecare dată. Suntem singurii care facem asta. De ce primarul Parisului nu o face? PSG, OM, autorităţile fotbalului ar trebui să reacţioneze", a declarat un purtător de cuvânt al organizaţiei.Un alt banner a fost întins de fanii lui PSG lângă Stadionul „Parc des Princes”, pe care s-a disputat confruntarea, şi l-a vizat pe atacantul Dimitri Payet de la OM. „Dimitri, singurul lucru pe care l-ai ridicat e Ludivine (n.r - soţia lui)", au scris ei. Acesta s-a vrut a fi un răspuns la o ironie a jucătorului, care le-a reamintit celor de la PSG, după finala pierdută cu Bayern, că singura echipă franceză care a câştigat Liga Campionilor este Olympique Marseille.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net