Iliev a ţinut post şi s-a spovedit înainte de meci!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pentru Gigi Becali omul meciului cu TSKA Sofia nu e nici Galamaz, nici Tatu, nici Tănase, nici Tătăruşanu, deşi toţi cei enumeraţi au avut evoluţii remarcabile contra bulgarilor. Eroul latifundiarului e Valentin Iliev, cel care a salvat pielea Stelei în finalul meciului.

În minutul 89 al întâlnirii de joi, bulgarul s-a întins şi i-a respins incredibil lui Zicu şansa de a marca un gol care să o ţină în viaţă pe ŢSKA. Imediat după această intervenţie, fundaşul de 31 de ani şi-a făcut semnul crucii, gest care l-a extaziat pe Becali.

„L-aş ţine toată viaţa la Steaua pentru că s-a gândit la Dumnezeu imediat cum a salvat acea minge de pe linia porţii. În plus, m-a impresionat şi la începutul săptămânii prin credinţa sa. I-a cerut voie lui Levy să plece din cantonament pentru a se spovedi de Sf. Maria", a punctat patronul roş-albaştrilor. Ce a uitat şeful Stelei e că bulgarul „roş-albaştrilor", care câştigă anual 120.000 de euro dar a încasat o primă de instalare dublă, e cel mai credincios om din lot.

Noptiera lui e un mini-altar, fiind ocupată de icoane, iconiţe, cruci şi evident o Biblie, iar mare parte dintre cele 24 de tatuaje pe care le are pe corp sunt cu mesaje religioase. Iliev nu sare peste nici un post şi abia luni a început să mănânce normal, după ce două săptămâni a ţinut postul Sfintei Marii.

Alimentaţia lipsită de carne, ouă, brânză şi lapte şi bazată în special pe paste, salate, legume şi fructe, nu l-a împiedicat pe Valentin să aibă un randament bun contra conaţionalilor săi. El n-a putut totuşi să se bucure cum se cuvine pentru jocul său bun şi victoria împotriva lui ŢSKA.

În primul rând, fundaşul Stelei a evoluat între 2004 şi 2008 la gruparea din Sofia, care i-a rămas în suflet, astfel că a evoluat cu o strângere de inimă împotriva foştilor colegi.

„Important este că nu am primit gol, dar în retur trebuie să fim de două ori mai concentraţi. Pentru mine, meciul a fost dificil, băieţii de la ŢSKA sunt prietenii mei. Pe teren însă, e altceva, fiecare îşi face datoria", a explicat Iliev.

simeon stalpnicul png

Iliev şi-a antrenat copiii în parc

Numele lui e de fapt Ivanov

Un amănunt mai puţin cunoscut este că, în acte, pe Iliev îl cheamă de fapt Valentin Ivanov. Numele pe care îl are inscripţionat pe tricou, provine din contopirea numelor tatălui său, Iliya Valov.

Valentin nu a preluat numele părintelui său la naştere, dar şi l-a adăugat ulterior în CV-ul de fotbalist profesionist. Bulgarii au păstrat ambele nume şi îl cunosc drept Valentin Ivanov Iliev.

Fanii lui ŢSKA i-au vandalizat maşina tatălui său

Intervenţia providenţială pe care Iliev a avut-o, culmea, în faţa românului Ianis Zicu, i-a înfuriat pe fanii de la sud de Dunăre, care s-au răzbunat pe maşina tatălui fotbalistului stelist. Ultraşii bulgari i-au vandalizat maşina lui IliyaValov, tatăl jucătorului, şi el fost fotbalist şi antrenor cu portarii la ŢSKA.

„Am urmărit meciul cu sentimente mixte. Pe de-o parte, sunt un fost jucător al lui ŢSKA şi bulgar, dar pe de alta, fiul meu joacă la Steaua şi e normal să îmi doresc să evolueze bine. Despre gestul suporterilor nu vreau să vorbesc, au reacţionat emoţional şi nu au dat un exemplu pozitiv”, s-a limitat să declare Valov, pentru presa de la sud de Dunăre.

Joia decisivă  începe cu Dinamo

Peste cinci zile, vom avea o nouă seară plină de meciuri în Liga Europei, când sunt programate retururile meciurilor de alaltăieri. Maratonul transmisiunilor TV începe de la ora 18.15, cu Dinamo, în direct, la TVR1. Tot postul public va difuza şi Rapid-Slask.

Steaua va fi difuzată tot de PRO TV, în timp ce meciurile pe care le vor disputa Gaz Metan, respectiv FC Vaslui vor putea fi urmărite pe Digi Sport. Iată tabloul complet al transmisiunilor:

Programul televizărilor meciurilor retur din play-off-ul Ligii Europei

* Dinamo – Vorskla Poltava, 18.15, TVR1

* Gaz Metan – Austria Viena, 20.00, Digi2

* ŢSKA Sofia – Steaua, 20.30, Pro TV

* Sparta Praga – Vaslui, 21.00, Digi 1

* Rapid – Slask, 21.00, TVR 1

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net