Harlem Gnohere intră în „Club 50”. Atacantul FCSB e al patrulea din istoria Ligii I

Ultima actualizare:

    Harlem Gnohere
Harlem Gnohere

Atacantul francez de la FCSB e al patrulea fotbalist străin din istoria Ligii I care atinge cifra de 50 de goluri marcate.

Dacă nu va pleca de la FCSB în vară, „Bizonul” Gnohere are toate şansele să-l prindă din urmă pe brazilianul Wesley, golgheterul străinilor care au evoluat de-a lungul timpului în Liga I. Deocamdată, diferenţa dintre cei doi e de 14 goluri.

Roş-albaştrii antrenaţi de Mihai Teja au rămas în cursa pentru titlu în special datorită inspiraţiei lui Gnohere, care a reuşit golul victoriei în meciul cu CSU Craiova (3-2). Asta în ciuda faptului că francezul n-a fost titular în derby-ul de duminică, intrând în joc abia în minutul 50. Dincolo de importanţa acestui gol de trei puncte pentru întreaga suflare FCSB-istă, Harlem Gnohere are şi un motiv personal de a sărbători. Mai exact, „Bizonul” a atins cu această ocazie borna de 50 de reuşite în campionatul României, o performanţă cu care puţini străini se pot lăuda.

Practic, în exclusivistul ,,Club 50” se află acum doi brazilieni (Wesley şi Eric), bosniacul Golubovic şi francezul Gnohere. „Să intri în istoria campionatului cu 50 de goluri părea un drum foarte lung la început. O să fac tot posibilul să mă apropii de fratele meu, Eric de Oliveira”, a scris vârful de la FCSB pe o reţea de socializare la finalul partidei cu Craiova. Pentru a-l ajunge pe bunul său prieten Eric, Gnohere mai are nevoie de şase reuşite, iar pentru a-l egala pe lideul Wesley (64 de goluri) ar trebui să mai rămână cel puţin un sezon în curtea echipei patronate de Gigi Becali. Colecţia impresionantă de goluri a lui Gnohere a început la Dinamo (17 reuşite în perioada 2015-2017) continuând la marea rivală a ,,câinilor”, pentru care atacantul de 31 de ani a punctat de 33 de ori. Per total, Harlem Gnohere a jucat 114 meciuri în Liga I pentru Dinamo şi FCSB.

Jucătorii cu cel puţin 50 de goluri în Liga I

Jucător                    Goluri      Echipe pentru care a marcat

1. Wesley Lopes            64      FC Vaslui, Poli Iaşi

2. Eric de Oliveira         56      Gaz Metan, Pandurii, Viitorul

3. Bojan Golubovic        55      Ceahlăul, Poli Iaşi, Gaz Metan

4. Harlem Gnohere        50      Dinamo, FCSB

 o nouă temă de gândire tehnicianului Mihai Teja în vederea următoarelor meciuri din play-off. „Trebuie să jucăm cu amândoi, cu Hora şi cu Gnohere, n-ai ce să le faci. Dar nu eu sunt antrenor, vorbiţi cu Teja”, a declarat Becali. Contra Craiovei, francezul a dat gol într-un moment în care pe teren era şi celălalt golgheter al echipei Ioan Hora, astfel că această formulă de atac s-ar putea repeta pe viitor încă din primul minut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net