Hagi şi Mutu, "arbitri" de lux în Liga I

Ultima actualizare:

Cu opt etape rămase până la finalul sezonului Ligii I, se prefigurează o luptă în patru pentru întâietate între Astra, Pandurii, Steaua şi Dinamo. Ierarhia finală va fi înfluenţată însă de Viitorul lui Gică Hagi şi ASA a lui Mutu, celelalte două echipe din play-off.

Deşi teoretic orice se mai poate întâmpla, cele două runde scurse din play-off ne-au dat un prim semn despre intenţiile şi posibilităţile celor şase grupări fruntaşe din campionatul nostru. În acest moment, primele patru clasate (Astra, Pandurii, Steaua şi Dinamo) sunt înlănţuite pe parcursul a numai trei puncte, acestea fiind şi echipele care şi-au anunţat clar intenţia de a trage la titlu. Se anunţă un sprint final ca la atletism, eventual cu sosire „la fotografie”, între Şumudică, Edi Iordănescu, Reghecampf şi Rednic, antrenorii celor patru candidate. Ca în orice competiţie, vom avea parte şi de „arbitri”, pe numele lor Viitorul şi ASA Târgu Mureş. Pe de-o parte, ultimele declaraţii date de patronul-antrenor Gică Hagi o elimină pe Viitorul din calculele pentru poziţiile fruntaşe, în ciuda faptului că echipa „Regelui” e la doar cinci lungimi de liderul Astra. 

Astra îşi păstrează primul loc în clasament

„Nu ne trebuie să fim campioni. De unde să bag eu bani în Champions League? Bine că suntem în play-off, în rest presiunea e la alţii”, a spus Hagi după remiza cu Pandurii (1-1), semn clar că Viitorul şi-a atins limitele financiare şi nu vrea să mai forţeze. În aceste condiţii, rămâne de văzut cum va aborda Hagi meciurile rămase până la final şi cum se va acomoda cu rolul de „arbitru” pentru echipele care contează. De altfel, în următoarele cinci etape, Viitorul are patru meciuri acasă contra primelor patru clasate, începând cu întâlnirea de sâmbătă împotriva Stelei.

Un rol asemănător îl va avea şi ASA Târgu Mureş, echipa care în această primăvară stă sub semnul antrenorului-jucător Adi Mutu. După interimatul fără succes ca principal, „Briliantul” a făcut un pas în spate, fiind acum secundul lui George Ciorceri. Porniţi de pe ultimul loc în play-off, cu un handicap de puncte considerabil, mureşenii n-au strâns decât un punct în ultimele două partide (cu Pandurii şi cu Dinamo), astfel că titlul s-a îndepărtat serios de Mutu şi compania. La nouă puncte de Astra şi cu evoluţii fără strălucire, ASA a renunţat să viseze la primul loc, mulţumindu-se să spere într-o poziţie de Liga Europa.

Hagi scoate Astra din calcule

Antrenorul Viitorului a făcut o ierarhie a echipelor care au cele mai mari şanse să câştige campionatul, însă din clasamentul „Regelui” lipseşte în mod surprinzător actualul lider, Astra. „Pentru mine, prima opţiune e Dinamo, a doua Târgu Jiu şi a treia Steaua. Ele trei se vor bate la campionat”, a spus Gică Hagi, ignorând complet echipa antrenată de Marius Şumudică.

Mutu nu vrea să joace cu Dinamo

16 sport adrian mutu 5663 1 jpeg

La fel cum a făcut în perioda în care a jucat la Petrolul, Mutu a făcut tot ce este posibil pentru a evita o întâlnire cu echipa sa de suflet, Dinamo. „Convenisem cu el să joace în repriza a doua. L-am întrebat, dar el a spus că nu vrea să intre pentru că echipa e pe val. E băiat deştept”, a spus antrenorul ASA, George Ciorceri, referindu-se la egalul de luni (0-0) contra celor de la Dinamo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net