Hagi jr, Marin, Tănase sau Păun pot fi puştii surpriză la Euro 2016

ianis_hagi_la_barcelona.jpg

Ianis Hagi îi poate călca pe urme tatălui său, dar trebuie ca selecţionerul să-l considere mai întâi suficient de copt pentru un turneu final
Foto Click!

România şi-a aflat grupa din care va face parte la turneul final de anul viitor, iar pe selecţionerul Anghel Iordănescu îl cam trec fiori reci pe şira spinării. Franţa e un monstru în faţa căruia avem şanse minime, Elveţia e o echipă peste noi din punct de vedere valoric, iar albanezii au crescut foarte mult în ultimul timp.

La toate aceste probleme se adaugă faptul că jucătorii noştri consacraţi nu au echipe, nu joacă la cluburile lor sau dacă o fac, atunci prestaţiile lor lasă foarte mult de dorit. În aceste condiţii, selecţionerul trebuie să ia în calcul şi varianta primenirii lotului şi completării lui cu nişte jucători mai tineri, fără experienţă, dar măcar de certă valoare. Şi nu ducem lipsă de aşa ceva. Laureţiu Brănescu, portarul Omoniei Nicosia şcolit sub privirile lui Gianluigi Buffon la Juventus poate sta în anticamera unui Tătăruşanu, Pantilimon sau Silviu Lung junior, deşi aceştia sunt în formă şi măcar pe acest post de portar părem blindaţi.

646x404.jpg

Dorin Rotariu ar avea şi el şansa lui să prindă un loc la Euro 2016, dar trebuie să fie mai constant la Dinamo
Foto Click!

În câmp se schimbă însă lucrurile şi ceva sânge proaspăt nu ne-ar strica. Ianis Hagi, Răzvan Marin şi Florin Tănase sunt tinerii oferiţi de Viitorul lui Hagi în acest sezon şi toţi trei par variante pentru mijlocul naţionalei. La fel şi dinamovistul Dorin Rotariu, care dacă va juca mai constant, atunci chiar poate spera la o convocare. CFR-istul Alexandru Păun, astralul Alexandru Ioniţă şi craioveanul Andrei Ivan sunt şi ei soluţii de luat în seamă, ultimul primind deja şanse la amicalul cu Italia. Şi din exterior ne poate veni ceva valoare adăugată.

18-sport-7319572-mediafax_foto-dragos_savu.jpg

Claudiu Bumba a fost în circuitul echipei naţionale şi poate reveni din nou
Foto Click!

Cristi Manea, împrumutat de Chelsea la Mouscron, poate juca oricând în banda dreaptă. Claudiu Bumba trebuie să reintre şi el în circuitul naţionalei după ce Iordănescu l-a introdus, dar l-a eliminat apoi inexplicabil după transferul la Hapoel Tel-Aviv. Nu în ultimul rând, George Puşcaş a ajuns la Bari după ce a constatat că nu se poate impune la Inter, dar Serie B chiar e un campionat peste Liga I. Tot de acolo, dar de la Pescara, ne mai poate veni Alexandru Mitriţă, mijlocaş ofensiv de mare talent vândut de Hagi de la Viitorul vara trecută. Cu toţii sunt puşti de 19 sau 20 de ani şi un turneu final i-ar putea ajuta să se lanseze în fotbalul mare, aşa cum s-a întâmplat în trecut cu membrii "Generaţiei de Aur". De câştigat ar avea însă şi România şi un puşti motivat ne poate salva la Euro mai repede decât un "experimentat consumat".

ivan.jpg

Andrei Ivan a primit o şansă de la Iordănescu în amicalul cu Italia, dar puştiul Craiovei trebuie să continue pe această linie pentru a avea o şansă de a fi prezent la Euro 2016
Foto Click!

 

Loading...
 
 

Citește și