Gino Iorgulescu este preşedinte la LPF! Dragomir, după ce a fost învins:"Nu m-au votat curvele pe care eu le-am ajutat mereu"

Ultima actualizare:
Protestatarii la LPF
Protestatarii la LPF

În seara dinaintea alegerilor pentru preşedinţia LPF, Gino Iorgulescu a adunat toată crema fotbalului românesc la un hotel din Capitală, la întâlnire participând şi doi dintre cei mai influenţi oameni politici, premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea. Scopul: să-l dea jos pe Dragomir de la şefia Ligii.

Declaraţiile lui Gino Iorgulescu din postura de şef la Ligă.

"Politicul nu s-a implicat deloc în campania mea, dar de acum aş vrea să ne ajute pentru că sportul fără susţinerea politică nu merge bine. Am învăţat de la domnul Dragomir că trebuie să stai de vorbă cu toată lumea. Nu puteam să nu discut cu Ponta sau Dragnea.

Un străin la şefia arbitrilor ar putea fi o soluţie pentru arbitrajul nostru.

Un campionat cu 16 echipe şi crearea Cupei Ligii vor fi primele mele măsuri.

Vreau să fiu un tip discret. Nu voi fi o prezenţă constantă la televizor. Nu sunt un tip ranchiunos.

Din punctul meu de vedere, toate comisiile ar trebui să fie la Federaţia Română de Fotbal.

Nu petrec în vreun fel. Am petrecut suficient la viaţa mea. Acum mai fac pauză".

Primele declaraţii ale lui Dragomir după ce a pierdut alegerile.

"Las în urmă o Ligă frumoasă, din punct de vedere financiar las Liga bine. Îi urez lui Gino să ţină Liga aşa cum am ţinut-o eu. Am fost bătut şi pe valoarea lui Gino, dar şi pe implicarea politicului. Să nu vă aşteptaţai să-l atac pe Gino! Sunt un gentelman. Nu ştiu nimic urât despre el şi chiar dacă aş şti, ce demnitate am eu să dau într-un câştigător.

Mă voi ocupa de afacerile fiului meu, poate ajung la un post de televiziune. Am fost solicitat de două cluburi mari, dar nu vreau să merg pentru că aş supăra pe unii sau alţii. Nepoţii mei şi familia mea au nevoie de mine, prea mult am fost plecat de acasă. Nepoţii mei au fost bolnavi în spital, n-am fost niciodată să-i vizitez.

Dragomir
Dragomir

N-au votat curvele pe care eu le-am ajutat mereu. Dintre cei 11, şase sunt curve bătrâne. Au fost alţii care au jurat pe copii, pe Biblie, că mă susţin şi au votat împotriva. Adunarea Generală a propus să-mi dea 10 salarii, adacă pun la CEC cei 150.000 de euro voi trăi până la pensie din aceşti bani.

Îmi pare rău, pentru că am avut un program foarte bun, dar nu a contat deloc pentru că influenţa politică a fost majoră! Au vrut să pună mâna pe fotbal şi au pus! Nu pot să mă apuc să vorbesc urât de Ponta sau Dragnea - îi felicit pentru modul în care au lucrat. 

Am rugat Steaua să nu mă voteze. Mai bine muream decât să câştig la Ligă prin votul lui Gigi Becali.

Cred Gino că se matoleşte de fericire. Se îmbată, dar e treaba lui. Vedeţi ce caracter am? Ăştia m-au curăţat şi eu vorbesc frumos de ei".

GINO IORGULESCU este noul şel la LPF. Scorul voturilor 11-7

UPDATE: 12.00 A început şedinţa Adunării Generale, unde va fi votat noul preşedinte al LPF.

UPDATE 11.37. Preşedintele de la Ceahlăul, Gheorghe Ştefan, a ajuns la sediul Ligii. "Nu-l votez pe Dragomir. Vreau să fie transparenţă la LPF. Ne bazăm pe zece voturi pro Iorgulescu", a spus acesta.

UPDATE 11.27. A venit şi Gino Iorgulescu. Contracandidatul lui Dumitru Dragomir a declarat  "Speră să am parte de alegeri corecte".

UPDATE: 11.07. În faţa sediului LPF au venit 3 protestatari. Aceştia au bannere şi scandează împotriva actualului şef de la Ligă.


    Protestatarii la LPF
Protestatarii la LPF

UPDATE 11.00 Dumitru Dragomir a ţinut să precizeze unor reporteri că a alegerile trecute nu a cerut sprijinul premierului de la acea vreme, Adrian Năstase.

Înainte de a intra în campania de alegeri pentru preşedinţia LPF, Dumitru Dragomir susţinea că nu-i e teamă de niciun contracandidat, cu condiţie să nu se implice politicul în această luptă. Doar că, de ce-i era frică actualului preşedinte al LPF, nu a scăpat. Gino Iorgulescu, fost preşedinte al echipei FC Naţional, care vânează postul lui Mitică, a adunat în seara dinaintea alegerilor nu mai puţin de zece preşedinţi de cluburi, la un hotel din Bucureşti, cu care a discutat şi a negociat votul de joi. Nimic surprinzător până aici, dar la întâlnire au sosit şi doi oameni importanţi din Guvernul României, premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea, scrie prosport.ro.

Potrivit sursei citate, cei doi politicieni susţin candidatura lui Gino Iorgulescu la şefia LPF, însă nu au transmis clar preşedinţilor de club din Liga 1 cu cine să voteze. "Parcă Ştefan (n.r. Gheorghe Ştefan) era candidat, nu Iorgulescu. El a vorbit cel mai mult. Ponta şi Dragnea n-au spus clar "votaţi cu Iorgulescu!", ni s-a dat senzaţia că au venit să bată şaua ca să priceapă calul", a spus precizat un om care a participat la întâlnire şi care a dorit să rămână anonim.

La reuniune s-au prezentat reprezentanţii cluburilor Steaua, Dinamo, CFR Cluj, Ceahlăul, Oţelul Galaţi, Petrolul, FC Vaslui, Astra, FC Botoşani şi Viitorul, care, este de aşteptat să-l gireze pe Iorgulescu, chiar dacă în ultimul timp s-a vorbit că echipe precum Astra sau Dinamo îl vor susţine pe Dragomir în virtutea prieteniei dintre Ioan Niculae (patron al Astrei), respectiv Constantin Anghelache (preşedinte al lui Dinamo) cu actualul şef al Ligii.

În acest sens, balanţa ar înclina spre Iorgulescu, care ar câştiga alegerile cu scorul de 13-5.

Iată cum ar putea vota cluburile la alegerile de azi:

Voturi pro Dumitru DragomirGaz Metan Mediaş Universitatea Cluj Pandurii Târgu Jiu Săgeata Năvodari Astra Giurgiu

Voturi pro Gino Iorgulescu Ceahlăul Piatra Neamţ FC Botoşani Viitorul Constanţa FC Braşov Oţelul CFR Cluj FC Vaslui Concordia Chiajna Steaua Dinamo ACS Poli Timişoara Corona Braşov Petrolul Ploieşti

Parteneri

image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net