Gabriel Tamaş, cel mai "vânat" fotbalist din România

Ultima actualizare:
Mutu a jucat  ultima dată  la Petrolul
Mutu a jucat ultima dată la Petrolul

Gabi Tamaş a revenit în prim-planul presei. Nu cu vreo ispravă bahică, ci fotbalistică. Fundaşul de 31 de ani, liber de anul trecut când şi-a reziliat contractul cu Watford, are oferte peste oferte şi este aşteptat ca astăzi să aleagă una dintre variante.

În România are propuneri concrete de la Dinamo şi Steaua dar cel mai greu atârnă oferta englezilor de la Nottingham Forest, din liga a doua.

Steaua şi Dinamo, cele două mari rivale din Liga I, se bat pe acelaşi jucător. Nu este doar scenariu, ci o realitate. După ce impresarul Anamaria Prodan a făcut publică dorinţa oficialilor campioanei de a-l aduce pe Gabi Tamaş în Ghencea, rivalii de la Dinamo au intrat pe fir. Cum are un trecut dinamovist, fundaşul de 31 de ani nu putea rămâne impasibil şi a fost de acord să se vadă cu şefii “câinilor”.

Istoria acestei bătălii de oferte între Steaua şi Dinamo a început în decembrie, când, pentru prima dată, s-a pus problema aducerii la echipa lui Gâlcă a fostului dinamovist. Oferta a venit repede, chiar în perioada Sărbătorilor, dar şi răspunsul internaţionalului român a fost la fel de rapid. I-a refuzat pe stelişti aşteptând o ofertă din străinătate. Fiind liber de contract, după ce şi-a reziliat înţelegerea cu Watford, din liga a doua engleză, fotbalistul nu depinde de cineva în alegerea viitoarei sale echipe. 

Joi se poate decide totul

Tamaş nu a mai jucat din septembrie, când a suferit o ruptură de ligamente încrucişate, însă acest lucru nu a fost o piedică pentru cluburile care-l doresc. Pe lângă cele două din ţară, care l-au ademenit cu oferte care de care mai atractive (Steaua oferindu-i un contract pe un an şi jumătate, în timp ce Dinamo, doar până în vară, cu posibilitate de prelungire pentru încă un an), Gabi mai este în atenţia unei formaţii din zona Golfului.

Nu prea este atras de această destinaţie fotbalistică, şi, cel mai probabil, oferta va fi refuzată. Cel mai mult îi face cu ochiul lui Tamaş propunerea britanicilor de la Nottingham Forest. Echipa de pe locul 13 din liga a doua engleză i-a prezentat oferta concretă la Londra impresarului Florin Manea, cel care se ocupă de destinul jucătorului. Manea a revenit aseară la Bucureşti şi urma să aibă o discuţie cu Gabi, pentru a stabili îmnpreună care este cea mai bună variantă de transfer.

Mutu aşteaptă la rând


    Mutu a jucat  ultima dată  la Petrolul
Mutu a jucat ultima dată la Petrolul

Dinamoviştii au ţinte grele în această pauză competiţională. Pe lângă Tabi Tamaş, noul manager general, Daniel Stanciu, speră să-l convingă pe patronul Ionuţ Negoiţă să-l ia pe Adrian Mutu. Transferul "Briliantului" a picat pe planul doi pentru moment, prioritară fiind rezolva situaţiei lui Tamaş. ”Mai avem nevoie de 5-6 jucători pentru a avea lotul pe care eu mi-l doresc şi cu care am putea termina sus acest sezon”, a mărturisit Stanciu.

E liber de contract

De la finalul anului tecut, Gabi Tamaş e liber de contract. El s-a despărţit de echipa din liga a doua engleză, Watford, acceptând rezilierea contractului valabil pînă în vară. Românul avea o înţelegere pe un an, dar de la mijlocul lunii septembrie 2014 s-a accidentat, suferind o ruptură de ligamente încrucişate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net