A fost infern! Violențe și explozii la un meci de fotbal din Franța

stade_de_france.jpg

stade de france fotbal
Stade de France, învăluit în mister în timpul meciului de fotbal dintre Paris Saint-Germain și Marsilia
Foto Getty

Toate măsurile de securitate luate de francezi s-au dovedit inutile în momentul în care au izbucnit luptele dintre forțele de ordin și suporteri în timpul unui meci de fotbal în Franța. Stade de France a fost o adevărată zonă de război atunci când a început să se arunce cu petarde iar tot stadionul a fost învăluit de fum.

Poliția a fost nevoită să recurgă la bombele cu gaz lacrimogen pentru a-i putea liniști pe suporteri la finala Cupei Franceze între Paris Saint-Germain și Marsilia, relatează TheSun.co.uk. Au fost făcute numeroase arestări, dar această încleștare deosebit de violentă le-a făcut pe autoritățile franceze să fie mai atente la felul în care se menține ordinea.

Zona exterioară de securitate are doar patru intrări iar specialiștii sunt de părere că gardurile de metal nu fac decât să cauzeze blocaje și îmbulzeli deosebit de periculoase, fiind un loc prielnic pentru teroriștii sinucigași.

Situația trebuie privită cu multă seriozitate în condițiile în care anul trecut, în luna noiembrie, Stade de France chiar a fost ținta atacurilor teroriste.

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1