Florin Tănase, ”nașul” dinamoviștilor

Ultima actualizare:

    Florin Tănase a marcat golul victoriei FCSB cu DinamoFOTO: Mediafax
Florin Tănase a marcat golul victoriei FCSB cu DinamoFOTO: Mediafax

Florin Tănase (26 de ani) și-a reconfirmat în derby-ul cu Dinamo statutul de ”killer al câinilor”. El a marcat unicul gol al victoriei FCSB din derby și a ajuns la 8 reușite în fața rivalilor de-o viață.

Căpitanul oaspeților a înscris în minutul 9 al meciului disputat pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare după o superbă acțiune personală. El a devenit astfel golgheterul campionatului, ajungând la 15 reușite și întrecându-l pe fostul lui coechipier, Dennis Man, transferat săptămâna trecută la Parma. În plus, a ajuns la 8 goluri marcate împotriva dinamoviștilor, acesta fiind un record personal contra unei singure echipe. De fapt, dacă ne uităm pe precedentele lui reușite, se poate spune că Tănase le-a câștigat celor de la FCSB ambele partide cu Dinamo în acest sezon, pentru că în afara golului victoriei de miercuri, el a înscris o dublă în succesul din tur, scor 3-2. Seria golurilor reușite în poarta ”câinilor” a început încă de când juca la Viitorul Constanța, el marcând unul dintre golurile cu care jucătorii lui Hagi se impuneau cu 5-1 pe stadionul Dinamo în returul campionatului 2015/ 2016. De altfel, acela a fost și ultimul sezon petrecut pe malul mării, el fiind transferat apoi de FCSB pentru suma de 1,5 milioane de euro.

Dinamo a devenit astfel victima preferată a mijlocașului, fiind singura în fața căreia a marcat de 8 ori. Pe locurile următoare sunt Astra și Universitatea Craiova, ambele cu câte 7 goluri încasate de la el. Pe locul următor în lista victimelor se află FC Botoșani și Politehnica Iași, ambele cu câte 6 ”boabe” încasate de la el.

De altfel, la finalul partidei, Tănase se declara bucuros că e ”nașul” dinamoviștilor: ”Se pare că Dinamo este victima mea preferată! Sunt bucuros că marchez, mai ales împotriva lor. Aveau două victorii, un moral bun, așa că mă bucur că am câștigat și că nu le-am dat încredere deloc în timpul meciului”, a spus Tănase la finalul partidei. El a recunoscut că ar vrea să plece de la FCSB la vară, dacă vor fi oferte pe adresa lui. În plus, știe și care ar fi suma potrivită pentru un transfer. ”Nu știu dacă plec. E greu să vorbesc acum, dar e normal să-mi doresc. Orice fotbalist își dorește să plece într-un campionat mult mai puternic”, a spus fotbalistul, care crede că ar merita să se plătească pe el 15 milioane de euro, ca pe Man, ”doar dacă tăiem un 1 din față”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net