Fiul fostului căpitan al Stelei Tudorel Stoica: «Îmi pare rău că am jucat pentru România!»

Ultima actualizare:

    Alin Stoica a evoluat  de 13 ori în tricoul  naţionalei de  seniori a României
Alin Stoica a evoluat de 13 ori în tricoul naţionalei de seniori a României

Alin Stoica şi-a trăit cea mai frumoasă parte a carierei în Belgia, la Anderlecht şi FC Bruges. Acum, ajuns la 32 de ani, cel care era catalogat acum 15 ani ca una dintre marile speranţe ale fotbalului nostru, a dezvăluit în presa belgiană care este marele său regret: faptul că a ales să joace pentru România în dauna „dracilor roşii".

Alin Stoica a ajuns la Anderlecht înainte de vârsta majoratului, în 1996, după doar un singur meci în tricoul echipei mari a Stelei. Totuşi, cariera lui a intrat pe o pantă descendentă odată cu plecarea de la galonata echipă belgiană şi, deşi a mai trecut pe la Bruges, FC Naţional, Timişoara, Gent, Mouscran, Braşov sau Vojvodina, el s-a remarcat mai mult prin discotecile bucureştene decât pe terenul de fotbal.

Ajuns la 32 de ani şi fără echipă, Alin a mărturisit că cel mai mare regret al său este acela că a ales să evolueze pentru reprezentativa României, pentru care a bifat 13 selecţii, cu toate că obţinuse cetăţenia ţării adop­­tive în 2001.

Ei au evoluat pentru alte ţări

simeon stalpnicul png

„La acea vreme, încă nu jucasem pentru echipa României şi aş fi putut alege reprezentativa Belgiei. Câteva luni mai târziu, am optat pentru România, dar acum regret cu amărăciune. Mă simt mai mult belgian şi sunt sigur că ar fi fost mai bine pentru cariera mea dacă jucam pentru Belgia. Păcat... Am fost mereu respectat în Belgia, aici am crescut şi am devenit bărbat, lucruri care nu se uit", a spus Stoica în cotidianul La Derniere Heure, care l-a poreclit „cel mai belgian dintre români".

Crede în victoria «dracilor roşii»

Fiul fostului mare jucător al Stelei nu vede cu ochi buni naţionala lui Piţurcă. Alin Stoica este convins că partida amicală Belgia - România va fi tranşată în favoarea gazdelor.

„Belgia e mai puternică decât România, dispune de multe talente, de jucători care evolează la cluburi mari. Acum nu prea mai sunt români la marile echipe, în afara lui Chivu, care însă s-a retras de la naţională. Selecţionerul Piţurcă caută cea mai bună formulă, dar nu poate face miracole. Sunt multe probleme în fotbalul românesc, cel belgian e mult mai bine organizat", a conchis fostul jucător al lui Anderlecht

Max Nicu a lăsat Germania pentru România

Dacă Alin Stoica ar fi vrut să joace pentru Belgia sau alţi fotbalişti români chiar au evoluat pentru alte naţionale, Max Nicu a făcut drumul invers. Mijlocaşul era neamţ în acte, dar şi-a luat cetăţenia română pentru a juca sub tricolor, însă a apucat să bifeze doar o selecţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net