Federația Engleză de Fotbal anchetează cluburile tentate de participarea în Super Ligă

fani-chelsea-epa-efe-h_56839891.jpg

Fanii lui Chelsea Londra au demonstrat împotriva aderării la European Super League
Fanii lui Chelsea Londra au demonstrat împotriva aderării la European Super League
Foto: EPA-EFE

Football Association (Federația Engleză de Fotbal) a anunțat că va iniția o anchetăîn legătură cu implicarea a șase cluburi egleze în proiectul Super Ligii Europene. Sunt vizate Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham.

Într-un comunicat, FA a precizat: „Am scris tuturor cluburilor pentru a le cere formal toate informațiile și probele referitoare la partciparea lor. O dată ce vom avea aceste informații, vom examina măsurile. După toate evidențele, ceea ce s-a petrecut a fost inacceptabil și ar putea cauza grave pierderi cluburilor, întregului fotbal englez”.  
Pe de altă parte, și Premier League a anunțat că lucrează cu federaţia şi cu guvernul englez la un proiect de modificare a cadrului regulamentar şi legal "pentru a securiza principiile fundamentale ale competiţiei profesioniste: o ierarhie deschisă, un progres bazat pe merit sportiv şi principii de probitate sportivă înalte. Aceste măsuri sunt gândite pentru a punea capăt ameninţării competiţiilor dizidente pe viitor", a mai precizat Premier League.

Loading...