FC Barcelona, superputere în sporturile de echipă din Europa

Ultima actualizare:

    Fotbalistele de la FC Barcelona s-au calificat în finala Ligii CampionilorFoto: EPA-EFE
Fotbalistele de la FC Barcelona s-au calificat în finala Ligii CampionilorFoto: EPA-EFE

Catalanii de la FC Barcelona sunt la un pas de finala Ligii Campionilor la fotbal, acolo unde s-au calificat deja cu echipa feminină. Ei au intrat în Final Four-ul la handbal, iar la baschet s-au oprit în sferturile de finală

Fondat în 29 noiembrie 1899, FC Barcelona este un club omnisport. Pe lângă fotbal, gruparea catalană s-a luptat în acest an pentru pătrunderea în Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal și baschet. Și a ocupat locul 3 la futsal.

Firește că, îndeosebi pe plan internațional, Lionel Messi și ai săi colegi sunt cei mai cunoscuți sportivi ai Barcelonei. Iar victoria clară (3-0) obținută în fața lui Liverpool face din aceștia principali favoriți nu numai la calificarea în finala principalei competiții continentale, ci la câștigarea trofeului. Care ar fi cel de-al 41-lea din istoria clubului! Fiindcă pe lângă cele 5 succese de la fotbal Barcelona a mai câștigat Liga (Cupa) Campionilor la hochei pe rotile (de 22 de ori), handbal (9), baschet (2) și futsal (2). De altfel, acestea sunt reprezentantele celor mai importante secții ale clubului, fiind finanțate din beneficiile realizate în sportul cu balonul rotund.

Fetele de la FC Barcelona au trecut de Bayern Munchen

Fondată în anii 70, echipa feminină de fotbal FC Barcelona a izbutit, în week-end-ul trecut, să se califice pentru prima dată în finala Ligii Campionilor. Ea a trecut de Minsk, Slovan Bratislava și Olimpija Ljubljana (în grupe), Kazygurt (”16”-imi de finală), Glasgow City (optimi de finală) și Lillestrom (sferturi). Pentru ca în semifinale să se impună cu 1-0 în ambele manșe cu Bayern Munchen. Paradoxal, Barcelona a atins această fază a competiției din postura de vicecampioană, titlul în Spania fiind cucerit în ultimii ani de Atletico Madrid. Gruparea catalană se va lupta pentru trofeu cu Olympique Lyon, la Budapesta, în 18 mai.

Barca a ratat un posibil duel cu Real

În timp ce echipa de handbal s-a calificat în Final Four-ul Ligii Campionilor (în sferturile de finală s-a impus cu 32-25 pe terenul lui Nantes, iar aseară a câștigat acasă cu 29-26), aceea de baschet a ratat la mare luptă intrarea în ”careul de ași”. În sferturile de finală, Barca s-a înclinat după cinci partide (68-75, 74-72, 68-102, 82-72, 71-80) în fața formației turce Anadolu Efes Istanbul. Astfel s-a ratat un posibil duel cu Real Madrid în finala Euroligii.

 Sport                      Titluri naționale Titluri internaționale

Baschet (masculin)               45                7

Baschet (feminin)                  2                0

Fotbal (masculin)                 72              22

Fotbal (feminin)                    7                0

Futsal                                 14                4

Handbal (masculin)             79               23

Hochei pe gheață                 9                 0

Hochei pe rotile                  53               52

Rugby în XV                        17                1

Total                               298              109

Barcelona, finalistă în Copa del Rey la rugby

În aprilie trecut, echipa de rugby FC Barcelona a disputat finala Cupei Spaniei. Și a pierdut ”la mustață” (23-24) în fața lui Sanitas Alcobendas. Cu toate acestea, în această competiție catalanii se află pe primul loc după numărul trofeelor câștigate în decursul timpului. Ei au obținut 16, între 1926 și 1985.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net