Fără bizon erau morţi. Gnohere, decisiv pentru FCSB în toate meciurile

Ultima actualizare:

    Harlem Gnohere a deblocat meciul cu Sepsi, a ajuns la şapte goluri marcate în opt meciuri, toate de importanţă vitală, şi a devenit indispensabil pentru vicecampioanăFOTO: Sportpictures.eu
Harlem Gnohere a deblocat meciul cu Sepsi, a ajuns la şapte goluri marcate în opt meciuri, toate de importanţă vitală, şi a devenit indispensabil pentru vicecampioanăFOTO: Sportpictures.eu

Nicolae Dică a trimis în teren pentru meciul cu covăsnenii o echipă cu multe schimbări, gândul fugind, evident, la turul cu Rapid Viena, din Liga Europa.

Una dintre schimbări a fost lăsarea pe bancă a golgheterului Gnohere, în locul căruia a fost trimis Raul Rusescu, doar că ultimul a pedalat în gol. Francezul a intrat în a doua repriză şi treaba s-a rezolvat. Şi nu e prima dată. 

Atacantul în vârstă de 30 de ani a marcat din penalty, în minutul 81, un gol aparent uşor, dar ştim cu toţii cât de important e să ai pe teren un executant cu sânge rece care să nu rateze într-un astfel de moment. Scorul era 0-0 şi putea să mai rămână aşa timp de 10 minute pentru a furniza o nouă surpriză a campionatului. N-a fost aşa şi Gnohere merită din nou toate laudele. Chiar dacă şi Florinel Coman a marcat apoi golul de 2-0 printr-o execuţie frumoasă, cel mai greu într-o astfel de partidă e să deschizi scorul, nu să înscrii golurile 2, 3 sau 4. Iar Gnohere asta face de ceva vreme la FCSB. Cu Poli Iaşi el a deschis balul devreme, în minutul 24, şi tot el a dus scorul la 2-0 imediat după pauză, când meciul se echilibrase şi putea deveni periculos. Din acest motiv FCSB a avut în ansamblu o partidă uşoară cu moldovenii, încheiată cu o victorie clară, scor 4-0.

Când n-a jucat Gnohere FCSB a pierdut

Şi cu Dinamo, în a doua partidă a sezonului, „Bizonul” a deschis scorul şi i-a dus pe roş-albaştrii în postura de a dicta ritmul partidei, dar apărarea l-a trădat şi nu a fost vina lui că până la urmă s-a încheiat 3-3. Nu în ultimul rând, la Mediaş, francezul a marcat la scorul de 1-1 şi a adus-o pe FCSB în avantaj cu o jumătate de oră înainte de final, practic alt gol decisiv sinonim cu „trei puncte”. Un exemplu pentru cât de important este Gnohere pentru FCSB a fost partida de debut a stagiunii, cea cu Astra, când el a fost suspendat şi nu şi-a putut ajuta echipa. Coincidenţă sau nu, a fost şi singurul meci pierdut de roş-albaştrii până acum şi singurul în care nu au marcat în Liga 1. De mare greutate a fost Gnohere şi în Liga Europa, unde nu de mult a marcat ambele goluri ale calificării cu Hajduk Split, ultimul în al treilea minut din prelungiri, când nimeni nu mai spera. Singurul împotriva cărora n-a marcat deşi s-a aflat pe teren au fost slovenii de la Rudar, dar în ambele partide a prins doar câte o repriză, pentru că pur şi simplu în această dublă facilă s-au descurcat şi ceilalţi. Cu asemenea statistici de partea lui toţi FCSB-iştii trebuie să-i mulţumească lui Gnohere şi să spere că va continua în acest ritm pentru că este clar cel mai important jucător al echipei în acest moment.

E de patru ori mai scump decât în 2017

Harlem Gnohere a ajuns la FCSB de la Dinamo în iarna anului trecut pentru doar 250.000 de euro, iar de atunci cota lui a explodat. Datorită unei medii extraordinare de un gol marcat la fiecare 100 de minute, una dintre cele mai bune de pe continent, atacantul francez a ajuns să fie acum evaluat la două milioane de euro, adică de patru ori mai mult decât s-a plătit pentru el „câinilor. Totuşi, Gigi Becali nu se încurcă în formalităţi şi anunţă clar că jucătorul lui nu pleacă pe nicio sumă. „Pe <Bizon> nu-l dau nici măcar pe 50 de milioane de euro!”, a spus patronul după jocul cu Sepsi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net