Familia Rotariu, totul pentru copiii suferinzi

Ultima actualizare:

    Înainte de a-i adopta pe cei doi copii, soţii Rotariu au avut o cumpănă grea în viaţă. Fostului fotbalist i-a fost depistată o tumoare beningă pe creier, care i-a fost extirpată după o operaţie de patru ore.
Înainte de a-i adopta pe cei doi copii, soţii Rotariu au avut o cumpănă grea în viaţă. Fostului fotbalist i-a fost depistată o tumoare beningă pe creier, care i-a fost extirpată după o operaţie de patru ore.

Iosif şi Dana Rotariu sunt oamenii care se luptă pentru ca micuţa Kassandra (6 ani) să poată duce o viaţă normală. Puţini ştiu însă că familia Rotariu a mai înfiat un copil, pe Cristian (9 ani), care a avut un destin poate la fel de nefericit ca al surorii sale mai mici.

Totul a început acum şapte ani când Romina, fiica lor cea mare, a aflat că suferă de diabet. În vârstă de doar douăzeci de ani la aceea vreme, fata legitimă a fostului internaţional a fost internată la Centrul Medical din Buziaş pentru a învăţa să-şi trateze singură boala.

Acolo l-a văzut pe Cristian, iar inocenţa din ochii copilului, care avea atunci doi ani, şi energia cu care zburda zi de zi pe holurile instituţiei au făcut-o pe Romina să şi-l dorească frate.

„Fata l-a îndrăgit din prima pe Cristi, pentru că era un copil plin de viaţă şi mereu cu zâmbetul pe buze. După câteva zile m-a sunat să-mi spună că vrea să-l luăm în plasament pentru că a fost părăsit de mama lui. Patru luni am umblat după diferite acte pe la primărie, am fost până şi la Alba Iulia, oraşul natal al băieţelului pentru a fi sigură că va veni cu noi acasă", a dezvăluit Daniela, soţia fostului internaţional, care timp de trei ani a urmat cursuri maternale, de adopţie, de îngrijire a unui bolnav de diabet şi a primit vizite de la Direcţia Copilului.

După ce oficialităţile statului s-au convins că familia Rotariu poate adopta, Cristian a intrat cu acte în regulă în casa fostului internaţional.

„Eram hotărâtă să lupt până în pânzele albe pentru acest copil. Soţul meu m-a susţinut necontenit, pentru că el are un suflet foarte mare", spune Dana, care este alături de Roti de vreo 30 de ani.

Chiar dacă diabetul e o boală cu care poţi trăi, puştiul are un program bine stabilit fiind nevoit să facă insulină de 4 ori pe zi înainte de mese. La fiecare 3 luni, el e internat în spital pentru analize complete, care îi ajută pe medici să-i stabilească dieta şi cantitatea de insulină zilnică.

Deşi aveau trei copii, pe Romina (27 ani), Roberto (21 de ani) şi Cristian (9 ani), soţii Rotariu n-au putut să rămână indiferenţi la drama Kassandrei.

„O veche prietenă m-a sunat acum trei ani să-mi povestească de cazul ei. Ştia că noi l-am adoptat pe Cristi şi spera să putem face ceva bun şi pentru această fetiţă, care a fost chinuită de bunica ei", spune Dana Rotariu.

Vizita la spital i-au făcut pe Dana şi Roti să spună da acestei noi provocări. Au luat-o pe Kassandra, care acum are 6 ani, în plasament, chiar dacă ştiau că micuţa maltratată va trebui să parcurgă un drum lung până la recuperarea completă.

Fetiţa era mai mult moartă decât vie şi tot ce putea spune era „Nu mă bate! Nu mă bate!" Ea a suferit deja 29 de operaţii şi mai are nevoie de încă 20 deoarece suferă de o boală care i-a afectat sistemul osos. Practic, până la 18 ani ei îi vor fi înlocuite oasele distruse de infecţie. Toate intervenţiile chirugicale costă bani, în total în jur de 300.000 de euro.

Vor deschide o şcoală pentru copiii cu probleme

„Nu ne vom lăsa până nu o facem bine pe Kassi, iar de când am luat-o ne gândim să ajutăm şi alţi copii cu probleme. Vrem să deschidem o şcoală pentru micuţii suferinzi. Eu am fost profesoară de liceu şi m-am interesat care sunt demersurile pentru a primi autorizaţie. Sper ca până în septembrie să fim cu toate actele puse la punct pentru a putea da drumul acestui proiect", s-a mai destăinuit Dana. Şcoala va avea sediul chiar în casa din Timişoara a familiei Rotariu, casă care a fost cumpărată înainte de Revoluţie şi care are 13 camere.

Toţi membrii familiei şi-au propus să ajute la acest proiect. Fiica cea mare, Romina, le va da meditaţii micuţilor, ea fiind absolventă a Facultăţii de Limbi Străine.

Roberto, 21 ani; Kassandra, 6 ani; Cristian,9 ani; Romina, 27 ani

simeon stalpnicul png

Băiatul, Roberto (21 de ani), care a studiat doi ani în Anglia, îi va învăţa pe copii cum să folosescă calculatorul, fiind student la Facultatea de Chimie şi foarte bun în domeniul informaticii. Dana ar vrea să profeseze ca învăţătoare, ea descurcându-se excelent în ingrijirea copiilor cu probleme.

Iar, Iosif Rotariu, de ce nu, le-ar putea fi copiilor profesor de sport.

Aici poate fi ajutată micuţa Kassandra

Rotariu Liliana DanielaCont lei: RO34BRDE360SV18398993600Cont euro: RO70BRDE360SV80487003600

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net