EXCLUSIV! Mitea: «Vreau să merg să dau probe în Antalya la o echipă din Liga I!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Într-un interviu pentru "Click!", "Nicky" şi-a spus păsurile. Şi-a derulat cariera de la începuturi şi până în prezent când aşteaptă un telefon de la Ţălnar.

"Click!": Salut, Nicky! Ce faci, vii la Dinamo?

Aş veni, am încercat să vorbesc cu nea Cornel Ţălnar, dar nu am dat de dânsul. Deocamdată nu ştiu ce voi face, aştept un telefon. Am nevoie să mă pregătesc alături de ei, însă dacă nu vor, degeaba.

Telefonul e doar din partea lui Dinamo sau şi o altă echipă te-ar tenta?

Vreau să merg în Antalya, aştept, ştiu că sunt mai multe echipe acolo... Vreau să dau probe, să arăt ce pot şi să ne înţelegem. Mi-aş dori să fie echipa respectivă Dinamo, dar dacă nu vor, aleg altă cale.

Totuşi, când ai plecat de la Dinamo te-ai certat cu şefii. Vrei să lămureşti cum a fost?

Despărţirea a fost amiabilă. Poate ei s-au supărat că nu am vrut să renunţ la bani şi mi-am depus memoriu să devin liber. Eu am venit de la Ajax, am renunţat la un an de contract... Puteam să stau degeaba acolo şi luam banii!

Dar, ai venit la Dinamo şi nu prea ai jucat.

Eram pregătit să joc şi când aveam o contractură musculară se spunea că nu sunt pregătit şi atunci când eram bine, nu mă băga în teren. I-a deranjat că nu am vrut să renunţ la bani, dar nici nu jucam. Eu am fost în pierdere... Plus că mi-am retras memoriul, numai să joc.

Atunci era Mircea Rednic antrenor...

Da, iar în cantonamentul din Antalya am dat 6 goluri în amicale şi după aceea nu eram folosit deloc. Am lăsat un an de la Ajax, să joc zece minute! Dacă eram deştept stăteam în Olanda, dar am ales cu sufletul şi am rămas fără cap. Odată ce aterizezi în ţară... E dezastru. Asta e realitatea fotbalului românesc. Eu cred că un jucător atunci când prinde un contract în străinătate trebuie să rămână acolo pentru că după ce ajungi în ţară, e greu să mai prinzi un club de afară. Revenind la Dinamo, ştiu că situaţia e grea şi cu atât mai mult se vede că vreau să vin, îmi doresc cu adevărat.

Acum, ajuns în situaţia actuală, care crezi că e greşeala carierei tale?

Greşeala e că m-am întors în ţară, pentru că până să plec de la Ajax aveam oferte de acolo, mă dorea Heerenveen. Aş da orice să ajung în Olanda iar. Dacă eram deştept îi ascultam pe nea Giovani şi pe nea Victor care îmi dăduseră o ofertă bună de la Lazio. Dar, eram aburit, aiurit şi singur şi nu am lăsat la bani şi au renunţat. Aşa am ajuns în ţară. Acum stau degeaba, la 27 de ani şi nu mă bagă nimeni în seamă. Atunci m-am gândit că vin la Dinamo, ajung acasă şi poate prind şi eu naţionala... N-a fost să fie.

Tot ce faci se leagă de Dinamo.

Îi cunosc pe toţi, acolo am copilărit, am făcut junioratul, am fost în curtea lor, dar dacă ei nu mă vor?!

Până la urmă ai ajuns la Petrolul. Cum a fost?

M-am dus la Petrolul, poate cei de la Dinamo erau supăraţi: atunci nu ai vrut să stai, acum vrei? Ia, uită-te la Rapid câţi jucători şi-au depus memorii!

Dacă nu te sună de la Dinamo, ce faci? Te-ai duce la o rivală?

Nu m-aş duce pentru că suporterii nu mă acceptă. Să-ţi dau un exemplu: Eram pe stradă zilele trecute şi nişte stelişti vin la mine... "Frate, de ce-ai zis că nu trecem de Ajax?" Păi, asta e părerea mea, acolo am trăit, am avut cea mai frumoasă perioadă din carieră. Cu tot respectul pentru fanii Stelei, pentu nea Gigi, care e un om de nota zece, şi pentru staff, chiar dacă sunt român.

Dacă juca Ajax cu Dinamo cu cine ţineai?

Poate eram în dilemă! Apropo de Steaua, când eram la Petrolul şi am jucat cu ei, fanii lor m-au înjurat mereu... Indiferent dacă mă întorc sau nu la Dinamo, echipa rămâne în sufletul meu. Unii spun că acum, la vârsta mea, la 27-28 de ani, e perioada cea mai bună pentru un fotbalist, dar nu mai pot trăi din amintiri... Asta e soarta mea.

Mulţi au renunţat că eşti scump. Se spunea că nu te dai jos din pat...

Sunt aberaţii, că nu mă dau jos din pat fără 500.000 €. Cei care spun asta nu mă cunosc. Să-ţi spun o chestie: am stat 6 ani la Ajax şi în fiecare an se renegocia contractul şi acolo luam banii ăştia, dar pe valoare, pe muncă. Celor care spun că sunt fiţos, le zic că nu e adevărat.

Petrolul, ultima echipă la care a evoluat

Nicolae Mitea şi-a început cariera de fotbalist în Liga I la Dinamo pe când avea doar 17 ani. După doar 9 meciuri jucate pentru echipa „câinilor", a fost transferat la Ajax.

În primele două sezoane în Olanda, Mitea a confirmat, reuşind să câştige un titlu cu Ajax şi să marcheze 9 goluri. 2005 a fost anul de glorie la naţională, unde a bifat 4 meciuri şi a reuşit să marcheze 2 goluri.

A devenit astfel un jucător important pentru naţională, însă s-a accidentat la genunchi şi a lipsit o lungă perioadă de timp. În 2008 Ajax a decis să îl declare jucător liber, astfel el s-a întors în Ştefan cel Mare, dar a părăsit echipa după doar un sezon, şi s-a legitimat la clubul grec Ionikos. În vara lui 2011 a semnat cu Petrolul pe două sezoane, însă din cauza accidentărilor, contractul a fost reziliat în luna decembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net