Erling Haaland a făcut spectacol la Sevilla, Ronaldo a fost în criză de inspirație

haaland-epa-efe-h_56705620.jpg

Erling Haaland
Erling Haaland
Foto: EPA-EFE

Meciurile de miercuri seară din optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal s-au încheiat cu victorii la limită pentru Borussia Dortmund (3-2 cu Sevilla FC) și FC Porto (2-1 cu Juventus Torino. Ceea ce amână stabilirea formațiilor calificate pentru 9 martie.

Eroul disputei din Spania a fost Earling Haland, care, la 20 de ani, are 18 goluri înscrise în 13 meciuri disputate în C1. El are o medie de 1,4  goluri pe meci, superioară aceleia a lui Ferenc Puskas și Alfredo Di Stefano (0,85). Norvegianul a izbutit o dublă cu Sevilla, în minutul 27 și 43, oferind și pasa de gol lui Dahoud (min. 19). Golurile Sevillei au fost reușite de Suso (min. 7) şi De Jong (min. 84). Grație acestei victorii Borussi Dortmund e favorită la calificarea în sferturi. 
În celălalt meci al zilei, FC Porto a surprins-o pe Juventus Torino impunându-se cu 2-1. Lusitanii au înscris la început de mitan, prin Taremi (min. 2) şi Marega (min. 46), onoarea campioanei Italiei fiind salvată de Chiesa în minutul 82. Acest eșec poate fi explicat și prin evoluția ștearsă a lui Cristiano Ronaldo. Acesta „s-a remarcat” în prelungirile partidei, când a reclamat un penalty.  Iar apoi, neprimindu-l, s-a certat cu arbitrul Carlos Del Cerro Grande. 

Loading...