Eric de Oliveira îi acuză pe fanii dinamoviști de rasism

eric_rps8297.jpg

 Eric de Oliveira este un specialist al loviturilor libere
Eric de Oliveira este un specialist al loviturilor libere
Foto: Sport Pictures

Fotbalistul brazilian Eric de Oliveira susține că unii spectatori au imitat sunetul de maimuță în timpul meciului de la Vluntari

Aflat la meciul cu numărul 2 pentru FC Voluntari, Eric de Oliveira a avut o evoluție foarte bună în meciul câștigat (2-1) cu Dinamo, în etapa cu numărul 24 din Liga 1. Brazilianul a fost foarte aproape de a marca în minutul 74, când balonul trimis din lovitură liberă a lovit stâlpul din stânga portarului bucureștenilor, Piscitelli. În același meci, Eric a trăit și o experiență mai puțin plăcută, despre care a vorbit la final: "Am vrut să bat un corner și am auzit din tribune ceva… I-am spus arbitrului (n. red. - Adrian Cojocaru) că am auzit ca un fel de sunet de maimuță. El a spus că nu a auzit. Nici tușierul. Nu îmi vine să cred că se întâmplă aici, în România! Trăim în 2020. M-au jignit suporterii, dar asta e! Mi s-a mai întâmplat. Asta e! Nu le-am spus nimic suporterilor. Nu am avut eu timp să vorbesc cu ei”. 
În urmă cu patru ani, Allison Pineau, pe atunci componentă a echipei de handball HCM Baia Mare, a fost ținta fanilor din Zalău, care au huiduit-o și au agresat-o verbal… Toamna trecută, Nicușor Bancu, component al echipei de fotbal CSU Craiova, a fost amendat cu 10.000 de lei de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, fiind găsit vinovat că i-a adresat cuvinte cu tentă rasistă lui Bradley de Nooijer, în timpul meciului cu FC Viitorul, din Liga 1. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1