Epava avionului lui Sala va fi scoasă în câteva zile

epava-avion-emiliano-sala.jpg

Epava avionului Piper Malibu a fost găsită la 63 de metri adâncime
Foto: captură video

Anchetatorii britanici au anunţat că vor efecuta în următoarele zile o operaţiune subacvatică asupra epavei avionului prăbuşit în Canalul Mânecii, în care se aflau fotbalistul Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson.

O operaţiune de colectare a unor elemente este în curs, a declarat un purtător de cuvânt al AAIB, departamentul britanic de Investigare a Accidentelor Aviatice. David Mearns, "vânătorul" de epave care a localizat aparatul, duminică, pe fundul Canalului Mânecii, consideră "imperativă" recuperarea corpurilor.

”Timpul presează când e vorba de corpuri, este deci imperativ să se treacă la recuperarea avionului şi corpurilor. AAIB adună toate elementele, pentru evaluarea modului în care vor proceda, ce echipamente sunt necesare, ce ambarcaţiuni, scafandri. Trebuie văzut cum se poate ridica avionul fără a fi deplasate corpurile şi asigura că se recuperează tot. Operaţiunea este posibilă din punct de vedere tehnic: adâncimea nu reprezintă o problemă, iar cu nava potrivită se pot gestiona condiţiile meteo. Sincer, e o chestiune de voinţă”, a declarat Mearns.

Epava avionului în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson a fost găsită, duminică, pe fundul Canalului Mânecii. Avionul dispăruse de pe radare în urmă cu două săptămâni.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1