Ei se bat pe locul lăsat gol de Neymar

Ultima actualizare:

    Neymar a jucat 4 ani la Barcelona, iar acum a scris istorie prin transferul la PSGFoto: EPA
Neymar a jucat 4 ani la Barcelona, iar acum a scris istorie prin transferul la PSGFoto: EPA

Catalanii n-au mai făcut de mult o achiziţie de răsunet, însă acum sunt nevoiţi să iasă la cumpărături pentru a face uitată plecarea lui Neymar. Principalii favoriţi să ajungă pe „Camp Nou” sunt Coutinho, Hazard şi Mbappe.

Transferul lui Neymar de la Barca la PSG va afea un efect de domino pe piaţa transferurilor. Suma plătită de francezi pentru clauza de reziliere a brazilianului (222 de milioane de euro) va fi reinvestită, cel puţin parţial, cu scopul de a aduce lângă Messi şi Suarez un jucător de talia lui Neymar. Tripleta „MSN” e de-acum istorie, dar Barcelona are puterea de a crea un alt trident care să sperie defensivele adverse. Dintre numele vehiculate până în prezent, se detaşează trei opţiuni viabile, începând cu consacraţii Coutinho şi Hazard şi terminând cu Mbappe, puştiul-minune al fotbalului mondial.

  • Philippe Coutinho (25 de ani, Liverpool)

simeon stalpnicul png

Coleg de naţională cu Neymar, brazilianul Coutinho e prima opţiune la care lucrează deja conducătorii Barcelonei. Reinventat în tricoul lui Liverpool după experienţa eşuată la Inter, sud-americanul e supranumit în Anglia “micul magician” şi are ceva din inventivitatea şi din bucuria de a juca fotbal a lui Neymar. Negocierile cu Liverpool au dus suma de transfer până la 120 de milioane de euro, în ciuda faptului că Jurgen Klopp, antrenorul britanicilor, a spus în repetate rânduri că Philippe Coutinho nu e de vânzare.

  • Eden Hazard (26 de ani, Chelsea)

simeon stalpnicul png

Mijlocaş ofensiv, belgianul e un alt fotbalist spectaculos, care ar putea suplini absenţa lui Neymar din primul 11 al Barcelonei. Jucător de bandă cu incursiuni percutante în careul advers, Hazard e croit după modelul Neymar, însă rămâne de văzut dacă s-ar putea adapta ritmului sud-american impus de Leo Messi şi Luis Suarez. În ceea ce-l priveşte, belgianul e de cinci ani la Chelsea şi n-ar refuza o schimbare de locaţie. Totul va fi decis de banii pe care îi va cere Roman Abramovic, preţul de plecare fiind undeva în jurul a 100 de milioane de euro.

  • Kylian Mbappe (18 ani, AS Monaco)

simeon stalpnicul png

Dacă vrea să investească în viitorul îndepărtat, Barcelona nu are decât o singură variantă. E vorba de adolescentul de 18 ani care a uimit planeta fotbalului în sezonul trecut, câştigând campionatul Franţei cu AS Monaco şi ajungând cu monegascii până în semifinalele Ligii Campionilor. Beneficiind de vârstă, atacantul francez e dorit de toţi granzii Europei, astfel că preţul său a explodat în ultimele luni, vorbindu-se chiar de 150 de milioane de euro puse pe masă de Arsenal. 

A fost prezentat la PSG

simeon stalpnicul png

Neymar (25 de ani) a fost prezentat oficial, vineri, la Paris Saint-Germain. „PSG are obiective la fel de mari ca ale mele. Voiam ceva mai mare şi am venit la Paris. Sunt aici pentru a da totul şi pentru a-mi ajuta coechipierii să câştige titluri. Nu am plecat de la FC Barcelona din cauza lui Messi. Dimpotrivă. El este un idol, cel mai mare din lume. Nu am simţit nici o presiune acolo, doar în prima săptămână. Mă antrenam cu idolii mei, în carne şi oase. Dar apoi a fost uşor, mai ales când joci cu cei mai buni. Îi mulţumesc lui Messi, am învăţat multe de la el”, a spus Neymar. Brazilianul a devenit cel mai scump transfer din istoria fotbalului, după ce PSG a plătit clauza de reziliere de 222 de milioane de euro pentru transferul lui de la FC Barcelona. Neymar va purta tricoul cu numărul 10. El a semnat un contract cu PSG până la 30 iunie 2022.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net