Ei bat băşica la Olimpiadă

Ultima actualizare:
Spania vrea şi  Olimpiada
Spania vrea şi Olimpiada

Una dintre atracţiile ediţiei din acest an a Jocurilor Olimpice va fi, cu siguranţă, aşa cum s-a întâmplat şi la competiţiile precedente, turneul de fotbal.

De când s-a introdus regula care permite fiecărei echipe să folosească trei jucători peste limita de 23 de ani, nivelul întrecerii a crescut substanţial.

Aşa i-am putut vedea pe Ronaldinho sau Riquelme acum patru ani, dar, de-a lungul timpului, la J.O. au mai jucat Romario, Bebeto, Ronaldo, Pirlo, Guardiola, Eto'o, Tevez sau Messi.

Turneul de la Olimpiadă nu se dispută însă în date reglementate de FIFA, aşa că echipele de club nu sunt obligate să-şi lase jucătorii la loturi, chiar dacă e vorba de fotbalişti sub 23 de ani.

Elocvent a fost cazul de acum patru ani al lui Messi, care a putut participa şi câştiga cu Argentina, doar după ce federaţia sud-americană a căzut la un acord cu Barcelona şi nu l-a mai chemat apoi pe Leo la amicale pentru o perioadă de timp.

Fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice reprezintă încă o încercare a Braziliei de a câştiga singura competiţie care îi lipseşte din palmares.

De cinci ori campioni mondiali, sud-americanii n-au reuşit să se lipească niciodată de aurul olimpic, chiar dacă tot ce a dat mai bun fotbalul brazilian în ultimii 20 de ani a jucat şi la Olimpiadă.

Echipe cu fotbalişti precum Romario, Bebeto, Ronaldo, Rivaldo, Roberto Carlos sau Ronaldinho au dat mereu greş, „blestemul" aşteptându-se să fie rupt acum de generaţia lui Neymar, Ganso şi Pato, condusă de pe bancă de selecţionerul echipei mari, Mano Menezes.

Pentru cei trei jucători de peste 23 de ani, tehnicianul i-a ales pe Thiago Silva, Hulk şi Marcelo.

Spania vrea şi Olimpiada

În acest an, principala furnizoare de staruri este ţara care domină cu autoritate fotbalul mondial, Spania, proaspăta câştigătoare a Campionatului European.

Giggs da,  Beckham ba
Giggs da, Beckham ba

De altfel, în echipa antrenată de Milla vor fi şi trei medaliaţi cu aur la Kiev, Javi Martinez, Mata şi Jordi Alba. Asta pe lângă nucleul care a triumfat acum un an la Europeanul U21.

Giggs da, Beckham ba

Selecţionerul Marii Britanii, Stuart Pearce, nu l-a convocat pe David Beckham între cei trei jucători de peste 23 de ani, deşi starul englez a fost chiar unul dintre ambasadorii Jocurilor Olimpice de la Londra!


    Giggs da,  Beckham ba
Giggs da, Beckham ba

În schimb, din lot va face parte un alt veteran, Ryan Giggs, care va avea ocazia să joace la 38 de ani în primul său turneu final.

Uruguay, cu Cavani şi Suarez

Semifinalista ultimului Campionat Mondial şi câştigătoarea Copei America ţinteşte titlul şi la Londra.

Pentru acest lucru, naţionala Uruguay-ului a forţat acceptul cluburilor din Europa să le permită starurilor Edinson Cavani (Napoli) şi Luis Suarez (Liverpool) să joace în echipa olimpică, deşi toţi au peste 23 de ani.

De altfel, Cavani i-a şi ameninţat pe cei de la Napoli că va pleca din Italia dacă nu va fi lăsat să joace la Londra.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net