E linişte la CFR Cluj! Minteuan a scăpat de ,,umbra” lui Petrescu

Ultima actualizare:

    Alin Minteuan
Alin Minteuan

„Super-Dan” va rămâne în China, astfel că Alin Minteuan va continua pe banca CFR-ului în campania de apărare a titlului.

Telenovela întoarcerii lui Dan Petrescu la cârma ardelenilor a luat sfârşit, şefii campioanei României oferindu-i o şansă de aur interimarului Alin Minteuan. CFR Cluj debutează sâmbătă în play-off, pe teren propriu contra celor de la Sepsi.

De când a plecat Toni Conceicao, n-a fost zi în care în Gruia să nu plutească „umbra” lui Dan Petrescu, antrenorul care le-a adus clujenilor titlul în sezonul trecut. Sub contract cu gruparea chineză de ligă secundă Guizhou Zhicheng, tehnicianul de 51 de ani şi-a negociat întoarcerea în România, dar clauza sa de reziliere a fost prea mare pentru posibilităţile financiare ale conducătorilor de la CFR Cluj. Cum campionatul din China debutează în acest weekend (Guizhou Zhicehen joacă mâine), şefii clubului au ţinut să elimine orice dubiu privind despărţirea de Dan Petrescu. „Vom continua cu acelaşi antrenor. Din păcate, el a venit prea târziu la noi anul trecut şi n-a avut timp să corecteze problemele. Avem în continuare încredere în el”, a spus în presa chineză Wen Yuting, punând capăt tuturor speculaţiilor. „Voi rămâne la Guizhou şi în acest an şi sper să promovez echipa”, a confirmat Dan Petrescu.

Cum „Bursucul” a zis pas, singura opţiune pentru CFR Cluj a rămas Alin Minteuan, antrenorul inetrimar care a condus echipa în ultimele trei partide oficiale. Pe Minteuan l-au ajutat şi rezultatele (trei victorii, două în campionat şi una în Cupă), obţinând un procentaj de sută la sută în condiţii de criză. Două dintre succesele CFR-ului cu Minteuan pe bancă au fost contra lui Sepsi, cele două echipe urmând să se revadă astăzi, în prima rundă a play-off-ului.

Confirmarea lui Alin Minteuan pe banca CFR-ului nu ia- picat prea bine finanţatorului FSCB, marea rivală a clujenilor în lupta pentru titlu. „Parcă mi-ar conveni să vină altul, Minteuan ăsta e prea norocos, dă gol în minutul 90+2, în 10 oameni”, a dclarat Gigi Becali zilele trecute, referindu-se la victoria smulsă de CFR la Iaşi, în prelungiri. „E posibil să nu se joace titlul în ultima etapă, când jucăm cu ei. Lor le trebuie un singur pas greşit al nostru ca să ia titlul. Au trei puncte peste noi, că e şi rotunjirea”, a mai spus Becali. La egalitate de puncte la finalul sezonului, CFR ar avea prioritate în faţa FCSB-ului pentru că roş-albaştrilor li s-a aplicat rotunjirea în plus după înjumătăţirea punctelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net