Dorinel Munteanu, 1.500 de euro pe lună pentru fosta soţie

Ultima actualizare:

    Fostul fotbalist îi va plăti fostei soţii, lunar, o compensaţie de cel puţin 1.500 €, plus cheltuielile curente din GermaniaDorinel Munteanu  (47 de ani) și soţia sa, Simona (44 de ani),  au împreună o fiică, Bianca (24 de ani)
Fostul fotbalist îi va plăti fostei soţii, lunar, o compensaţie de cel puţin 1.500 €, plus cheltuielile curente din GermaniaDorinel Munteanu (47 de ani) și soţia sa, Simona (44 de ani), au împreună o fiică, Bianca (24 de ani)

Un nou membru al „Generaţiei de Aur” a fotbalului românesc a redevenit burlac. După o căsnicie de aproape 28 de ani, Dorinel şi Simona Munteanu au divorţat ieri. Separarea îl costă însă destul de mult pe liderul selecţiilor la echipa naţională.

Începută la 10 septembrie 1988, la Primăria din Bocşa, călătoria comună prin viaţă a soţilor Dorinel şi Simona Munteanu s-a sfârşit pe 19 februarie 2016, la judecătoria din Reşiţa. Distanţa e principalul factor care a dus la destrămarea unei familii care era dată drept exemplu de înţelegere în sportul românesc. Problemele au început în momentul în care Dorinel Munteanu (47 de ani) a fost nevoit să revină, ca jucător sau antrenor, în România. Familia - soţia Simona (44 de ani) şi fiica lor, Bianca (24 de ani) – a rămas atunci în Germania, iar problemele au început să apară. Chiar dacă, parcă pentru a salva ce se mai poate, Simona s-a mutat pentru o perioadă alături de soţul său în ţară, separarea devenea, spuneau apropiaţii cuplului, din ce în ce mai evidentă. Acum doi ani Simona Munteanu a plecat în Germania, iar finalul telenovelei a sosit vineri, când s-a pronunţat divorţul cerut de fostul fotbalist.

Pentru că Simona – care îşi va păstra numele de Munteanu – nu are nici un venit, ea va primi lunar din partea soţului său o sumă denumită prestaţie compensatorie, în valoare de 1.500 de euro lunar. Asta însă doar dacă antrenorul – acum fără contract – nu va avea nici un angajament, sau va avea un salariu de până în 20.000 de euro pe lună. Dacă salariul îi va creşte, atunci şi valoarea compensaţiei se va mări. Astfel, dacă Dorinel va avea un salariu lunar între 20.000 şi 30.000 de euro, el va plăti 2.500 de euro pe lună. Dacă va obţine între 30.000 şi 50.000 de euro, atunci Simona va primi 3.500 de euro pe lună, în vreme ce un salariu de peste 50.000 de euro pe lună va duce compensaţia la 4.500 de euro pe lună! 

În plus, Dorinel va plăti şi cheltuielile curente din Germania ale soţiei. Aceasta locuieşte în Koln, acolo unde fotbalistul a jucat mai mulţi ani şi unde ei aveau o locuinţă. Concret, conform hotărârii judecătoreşti, Munteanu e obligat să plătească „suma de cel mult 2.500 euro/ lună pentru cheltuielile curente din Germania (asigurare imobil, impozit, asigurare maşini, curent, apă, telefon, asigurare boală a fiicei)”.

Acesta însă nu e singurul proces pe care cei doi îl au pe rol. Acum urmează bătălia pentru avere: partajul. Aşa cum Click! v-a anunţat în exclusivitate la începutul anului, cei doi se luptă pe aproape 600.000 de euro. Dorinel a plătit partea lui din taxa de timbru, în valoare de 85.311 lei, dar astăzi procesul s-a amânat, deoarece Simona, neavând nici un venit, a cerut un „ajutor public judiciar”. Concret, instanţa a hotărât efectuarea unei anchete sociale prin comisie rogatorie internaţională de către instanţa competentă de la domiciliul din Germania al doamnei Munteanu, prin care să se constate că ea nu are cum să plătească acea taxă de timbru. Evident, s-a acordat un nou termen de judecată în această cauză, acesta fiind stabilit pentru data de 27 mai. 

Este cel mai selecţionat fotbalist român

Dorinel Munteanu a fost unul dintre jucătorii emblematici ai ”Generaţiei de Aur”, echipă care a ajuns la un pas de semifinalele Campionatului Mondial din SUA, din 1994. Mijlocaşul ajuns acum la 47 de ani este liderul selecţiilor la prima reprezentativă, fiind convocat de 134 de ori la lotul ”tricolor”, pentru care a marcat 16 goluri. A jucat în străinătate la Cercle Brugge, Koln şi Wolfsburg, iar în ţară a ieşit campion cu Steaua şi Dinamo. Are un titlu câştigat şi ca antrenor, cu Oţelul Galaţi, în sezonul 2010-2011. De anul trecut este fără contract, Astra fiind ultima echipă pergătită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net