Dorinel Munteanu, 1.500 de euro pe lună pentru fosta soţie

dorinel.jpg

Fostul fotbalist îi va plăti fostei soţii, lunar, o compensaţie de cel puţin 1.500 €, plus cheltuielile curente din Germania
Dorinel Munteanu (47 de ani) și soţia sa, Simona (44 de ani), au împreună o fiică, Bianca (24 de ani)

Un nou membru al „Generaţiei de Aur” a fotbalului românesc a redevenit burlac. După o căsnicie de aproape 28 de ani, Dorinel şi Simona Munteanu au divorţat ieri. Separarea îl costă însă destul de mult pe liderul selecţiilor la echipa naţională.

Începută la 10 septembrie 1988, la Primăria din Bocşa, călătoria comună prin viaţă a soţilor Dorinel şi Simona Munteanu s-a sfârşit pe 19 februarie 2016, la judecătoria din Reşiţa. Distanţa e principalul factor care a dus la destrămarea unei familii care era dată drept exemplu de înţelegere în sportul românesc. Problemele au început în momentul în care Dorinel Munteanu (47 de ani) a fost nevoit să revină, ca jucător sau antrenor, în România. Familia - soţia Simona (44 de ani) şi fiica lor, Bianca (24 de ani) – a rămas atunci în Germania, iar problemele au început să apară. Chiar dacă, parcă pentru a salva ce se mai poate, Simona s-a mutat pentru o perioadă alături de soţul său în ţară, separarea devenea, spuneau apropiaţii cuplului, din ce în ce mai evidentă. Acum doi ani Simona Munteanu a plecat în Germania, iar finalul telenovelei a sosit vineri, când s-a pronunţat divorţul cerut de fostul fotbalist.

Pentru că Simona – care îşi va păstra numele de Munteanu – nu are nici un venit, ea va primi lunar din partea soţului său o sumă denumită prestaţie compensatorie, în valoare de 1.500 de euro lunar. Asta însă doar dacă antrenorul – acum fără contract – nu va avea nici un angajament, sau va avea un salariu de până în 20.000 de euro pe lună. Dacă salariul îi va creşte, atunci şi valoarea compensaţiei se va mări. Astfel, dacă Dorinel va avea un salariu lunar între 20.000 şi 30.000 de euro, el va plăti 2.500 de euro pe lună. Dacă va obţine între 30.000 şi 50.000 de euro, atunci Simona va primi 3.500 de euro pe lună, în vreme ce un salariu de peste 50.000 de euro pe lună va duce compensaţia la 4.500 de euro pe lună! 

În plus, Dorinel va plăti şi cheltuielile curente din Germania ale soţiei. Aceasta locuieşte în Koln, acolo unde fotbalistul a jucat mai mulţi ani şi unde ei aveau o locuinţă. Concret, conform hotărârii judecătoreşti, Munteanu e obligat să plătească „suma de cel mult 2.500 euro/ lună pentru cheltuielile curente din Germania (asigurare imobil, impozit, asigurare maşini, curent, apă, telefon, asigurare boală a fiicei)”.

Acesta însă nu e singurul proces pe care cei doi îl au pe rol. Acum urmează bătălia pentru avere: partajul. Aşa cum Click! v-a anunţat în exclusivitate la începutul anului, cei doi se luptă pe aproape 600.000 de euro. Dorinel a plătit partea lui din taxa de timbru, în valoare de 85.311 lei, dar astăzi procesul s-a amânat, deoarece Simona, neavând nici un venit, a cerut un „ajutor public judiciar”. Concret, instanţa a hotărât efectuarea unei anchete sociale prin comisie rogatorie internaţională de către instanţa competentă de la domiciliul din Germania al doamnei Munteanu, prin care să se constate că ea nu are cum să plătească acea taxă de timbru. Evident, s-a acordat un nou termen de judecată în această cauză, acesta fiind stabilit pentru data de 27 mai. 

Este cel mai selecţionat fotbalist român

Dorinel Munteanu a fost unul dintre jucătorii emblematici ai ”Generaţiei de Aur”, echipă care a ajuns la un pas de semifinalele Campionatului Mondial din SUA, din 1994. Mijlocaşul ajuns acum la 47 de ani este liderul selecţiilor la prima reprezentativă, fiind convocat de 134 de ori la lotul ”tricolor”, pentru care a marcat 16 goluri. A jucat în străinătate la Cercle Brugge, Koln şi Wolfsburg, iar în ţară a ieşit campion cu Steaua şi Dinamo. Are un titlu câştigat şi ca antrenor, cu Oţelul Galaţi, în sezonul 2010-2011. De anul trecut este fără contract, Astra fiind ultima echipă pergătită.

 

Loading...

Citește și

  • Divorţul a devenit o modă în fotbalul românesc. Parcă nici nu mai contează numele celor implicaţi, anii de căsătorie, copiii sau averea pe care o au. Nimic nu mai surprinde pe nimeni. Tocmai de aceea, vestea destrămării mariajului lui Dorinel Munteanu nu a mai şocat.

  • Dorinel Munteanu, 46 de ani, a fost un jucător excelent al “Generaţiei de Aur”, dar în antrenorat nu s-a ridicat la acelaşi nivel. Cel mai selecţionat român din toate timpurile a schimbat 8 echipe în prima ligă şi doar de 4 ori a bifat sezon cap - coadă.

  • dana savuica razvan stanciu declaratii divort

    Zvonurile privind divorţul Danei Săvuică au devenit o certitudine. Fostul fotomodel a confirmat pentru Click! că s-a separat oficial în decembrie de Răzvan Stanciu după 22 de ani de mariaj. Soţul vedetei ne-a acordat şi el, în exclusivitate, un interviu în care a vorbit despre ce simte acum când s-a încheiat un capitol important din viaţa lui, dar şi despre ce aşteptări are de când a devenit din nou burlac.

  • Dacă cineva avea impresia că lucrurile s-au liniştit în triunghiul amoros Alina Borcea – Cristi Borcea - Valentina Pelinel, se înşală amarnic. Mai mult decât atât, situaţia devine din ce în ce mai complicată, după ce Alina, soţia fostului şef dinamovist, pare decisă să divorţeze, la nici cinci ani de la căsătorie. Motivul e lesne de înţeles: relaţia lui Borcea cu Valentina Pelinel, cea care aşteaptă acum un copil.

  • Bogdan Mara are o relaţie extraconjugală de câteva luni. Amanta lui, Aura, este căsătorită, dar în plin proces de divorţ. Vrea să devină femeie liberă şi îi cere în instanţă bani soţului miliardar. Până la decizia justiţiei, femeia de 37 de ani s-a mutat în apartamentul închiriat de Mara, acum preşedinte la ASA Târgu-Mureş.

  • La un an de la divorţ, antrenorul Claudiu Niculescu a decis să vorbească despre separarea de Diana Munteanu. “Un moment foarte dureros”, punctează el. „Este primul şi singurul interviu pe tema asta”, ne spune fostul atacant al lui Dinamo, tehnician la Mioveni. Claudiu a lăsat garda jos şi a făcut dezvăluiri fără perdea despre căsnicia cu vedeta tv şi despre relaţia pe care ei o au acum, după ce lucrurile s-au mai liniştit.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1