"Dodel" Tănase i-a scos pe chinezi din criză

Ultima actualizare:

    Cristi Tănase  i-a impresionat pe  șefii noii sale echipe  de la primul meci  jucat în China
Cristi Tănase i-a impresionat pe șefii noii sale echipe de la primul meci jucat în China

Cristi Tănase şi-a început aventura în campionatul Chinei la numai 24 de ore după ce a fost prezentat oficial la gruparea din Tianjin.

“Românul e extraordinar, ne va ajuta. De mult timp căutăm un jucător de valoare pe banda stângă”, a declarat antrenorul olandez Arie Haan, dublu vicecampion mondial cu “Portocala Mecanică” în 1974 şi 1978. Astfel, tehnicianul lui Tianjin Teda l-a titularizat imediat pe Cristi Tănase, însă pe un post cu care fostul stelist n-a prea fost obişnuit. Cu numărul 31 pe tricou, “Dodel” a fost utilizat pe o poziţie mai avansată, ca al doilea atacant, motiv pentru care n-a izbutit să-şi demonstreze toate calităţile în partida de sâmbătă cu Shanghai Shenhua (1-1). Totuşi, Tănase a pus umărul la reuşita formaţiei sale, el fiind cel care a bătut cornerul în urma căruia Tianjin Teda a înscris golul egalizator. Transferul lui Tănase a fost cu noroc pentru chinezi, care au interupt o serie negativă de cinci înfrângeri. După 18 etape, Tianjin Teda e pe locul 12 din 16 echipe şi se luptă pentru evitarea retrogradării.

Ce-au făcut ceilalţi «asiatici»

  • Dan Petrescu a fost prezentat la Jiangsu Guoxin-Sainty, dar n-a stat pe bancă în eşecul echipei sale, 2-3 pe teren propriu cu Shandong Luneng.
  • Ajuns şi el în China în această săptămână, Eric Bicfalvi n-a apucat să debuteze, fiind doar rezervă în meciul pe care echipa sa, Lioaning Whowin, l-a remizat acasă (1-1) cu Shijiazhuang Yongchang.
  • Cosmin Contra nu reuşeşte să redreseze corabia celor de la Guangzhou R&F, formaţia “Bursucului” suferind un nou eşec, 2-3 pe teren propriu cu Shanghai SIPG.
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net