Dinamoviștii încep returul fără portar

tomas_mejias.jpg

Tomas Mejias a apărat în 10 meciuri pentru Dinamo
Tomas Mejias a apărat în 10 meciuri pentru Dinamo
FOTO: Sportpictures.eu
Citeste tot despre: 

Dinamo va începe în această seară, la Sibiu, returul care se anunță cel mai dificil și periculos din istorie. Cu jucători care dispar din echipă cu fiecare zi care trece, cu ceilalți fotbaliști având moralul foarte jos din cauza minciunilor permanente ale patronilor spanioli, antrenorul Jerry Gane își păstrează însă optimismul.

Ultima ”dezertare” din „haită” este cea a portarului titular, spaniolul Tomas Mejias. Acesta a anunțat că nu face deplasarea la Sibiu, pentru meciul de diseară cu FC Hermannstadt (ora 19.00), pentru că nu a primit nici un ban de la sosirea la București. Astfel, poarta dinamoviștilor va fi apărată de rezerva Eșanu (22 de ani), care are un singur meci disputat în Liga 1.

În ciuda acestor probleme, antrenorul ”câinilor”, Jerry Gane, este încrezător în șansele echipei sale: ”Vreau să începem bine acest retur de campionat, să obţinem puncte şi să urcăm în clasament. Chiar dacă ne lovim de multe probleme de efectiv, din diferite motive, sunt încrezător că echipa va reuşi să-şi impună ritmul de joc în această deplasare. Este o perioadă foarte dificilă pentru fiecare dintre noi. Echipa a dovedit caracter în ciuda tuturor promisiunilor neonorate, iar acest lucru ne dă tuturor curajul să mergem mai departe, să reuşim să salvăm Dinamo! Sper să nu mai plece nimeni!”, a declarat Gane, pentru site-ul oficial al FC Dinamo.

Cu 7 meciuri programate în decurs de 25 de zile, tehnicianul speră să găsească formula miraculoasă de a reuși să-și recupereze jucătorii de la o partidă la alta. ”Este un retur atipic, maraton dacă acceptaţi. Nu ne-am mai confruntat cu un astfel de program în ultimii ani. Sunt foarte multe meciuri după 10 zile de vacanţă şi câteva antrenamente, o parte doar pe terenul sintetic din cauza vremii. Este foarte important cum începem acest an şi cum vom gestiona acest program pentru a evita accidentările sau suspendările. Îmi doresc să fim sănătoşi şi să lăsăm aceeaşi impresie pozitivă de joc, la fel cum am terminat anul trecut”, a mai spus fostul atacant.

Loading...