Dinamo Kiev întâlnește pe Juventus, Andrea Pirlo îl înfruntă pe maestrul Mircea Lucescu

lucescu-mircea-dinamo-kiev-epa-efe-h_56433480.jpg

Mircea Lucescu s-a declarat încântat de faptul că Andrea Pirlo l-a numit „maestru”
Mircea Lucescu s-a declarat încântat de faptul că Andrea Pirlo l-a numit „maestru”
Foto: EPA-EFE

Faza grupelor ediției 2020/2021 a Ligii Campionilor la fotbal debutează în această seară, iar unul dintre cele mai interesante meciuri se va disputa la Kiev, între Dinamo și Juventus Torino (ora 19.55). Confruntarea îi aduce, față în față, pe Mircea Lucescu și Andrea Pirlo, iar antrenorul italienilor l-a numit „maestru” pe român.

Într-un articol postat pe site-ul oficial al Uniunii Europene de Fotbal Asociație (UEFA), tehnicianul formației ucrainene îi face o descriere discipolului său, pe care l-a avut jucător atât la Brescia, cât și la Inter Milano: "Cum era în adolescență, la Brescia? Incredibil, matur. La fel de matur ca acum. Îmi amintesc că am mers la Viareggio pentru a urmări un meci. Și am mers cu mașina, acasă, cu el. Am vorbit două ore. Mi-am dat seama că era un tip foarte echilibrat. Pe lângă faptul că a fost un jucător creativ, este și un om foarte organizat. Ceea ce reprezintă o altă calitate. Asta l-a ajutat foarte mult să devină ceea ce este astăzi, antrenorul unei echipe minunate precum Juventus. M-a numit maestru? Mă face mândru. Trebuie să-i mulțumesc!  Sper că va avea o carieră grozavă", a declarat Mircea Lucescu pentru uefa.com.
Contând pentru prima etapă a grupelor Ligii Campionilor, meciul dintre Dinamo Kiev și Juventus este programat astăzi (marți, 20 octombrie), de la ora 19.55, fiind transmis în direct de Digi, Telekom și Look. Confruntarea va fi condusă de arbitrul Ovidiu Haţegan, ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe. Arbitru de rezervă va fi Sebastian Colţescu, iar asistenţi pentru VAR germanii Bastian Dankert şi Harm Osmers.

 

Loading...