Dinamo, cu luptătorii în atac

Ultima actualizare:

    Grozav s-a dus în Turcia ca să revniă la echipa naţională, dar a nimerit din lac în puţFoto: Răzvan Păsărică
Grozav s-a dus în Turcia ca să revniă la echipa naţională, dar a nimerit din lac în puţFoto: Răzvan Păsărică

Dinamoviştii vor să termine pe locul doi sezonul şi pentru asta fac tot ce le stă în putinţă. Au început prin a aduce jucători şi pentru că au nevoie de cât mai multe victorii, şi-au întărit atacul. L-au adus întâi pe Marius Niculae, apoi l-au rezolvat şi pe Gicu Grozav, iar ieri au bătut palma cu brazilianul Henrique. Ce au primii doi în comun? Pe lângă instinctul de marcator, s-au pregătit fizic în sporturile de contact.

Ajuns la 34 de ani, Marius Niculae este cunoscut pentru faptul că pe lângă fotbal a practicat şi judo. ”O perioadă am mers în paralel cu ambele sporturi. A fost greu, dar îmi plăceau foarte mult şi nu voiam să mă las de niciunul”, s-a confesat atacantul. ”Judo-ul m-a ajutat foarte mult la fotbal. Şi nu este doar faptul că am pus masă musculară şi m-am dezvoltat armonios, ci am învăţat să cad şi să mă feresc de anumite lovituri”, a mai spus Marius Niculae.


    Marius Niculae a făcut judo în copilărieFoto: Roberto Sălceanu
Marius Niculae a făcut judo în copilărieFoto: Roberto Sălceanu

Revenit la Dinamo, Marius are acum partener pe măsură în atac. Şi nu neapărat fotbalistic. Gicu Grozav, 24 de ani e în litigiu cu Terek Groznîi şi are acceptul să evolueze la ”câini” până la vară. Ruşii îl ţineau mai mult rezervă şi nemulţumit a fugit acasă, la Alba Iulia. Aici, nu a stat degeaba, ci s-a pregătit intens pentru revenirea pe teren, folosind inclusiv metode din arte marţiale.

Chiar dacă n-a mai jucat de multe luni într-un meci oficial, Grozav nu a renunţat niciodată la pregătirea fizică. A urmat un program pus la punct de antrenorul şi totodată unchiul său Cornel Ţălnar, dar şi de fata acestuia, Alexandra. ”Sendy”, aşa cum e cunoscută, a jucat fotbal de performanţă, dar a devenit şi multiplă campioană la kumite, o ramură a karatelor, iar din 2013 deţine un club unde se poate practica de la dansuri şi până la aerobic. Astfel, Gicu a combinat fotbalul cu alergarea, sala de forţă şi artele marţiale, sporturile de contact nefiindu-i străine după ce în copilărie a practicat judo pentru trei ani.

”Toate lunile astea, în fiecare zi el venea şi făcea pregătirea la noi la bază. Alergări, i-am mai spus şi eu ce să mai facă, în mare nu a pierdut foarte mult, l-am ţinut în priză. A efectuat şi antrenamente  specifice, de lupte… a boxat şi la sac, e nevoie să ştii şi cum să cazi. Pregătirea lui a fost complexă, bazată nu doar pe fotbal, ci şi pe arte marţiale”, ne-a spus Ţălnar. Cei doi sunt înrudiţi prin alianţă, soţia ”Ţânţarului”, Georgeta, fiind sora Teodorei, mama fotbalistului de 24 de ani. 

"Câinii" au făcut accident la Otopeni

Marius Niculae a făcut judo în copilărie
Marius Niculae a făcut judo în copilărie

Jucătorul dinamovist Ionuţ Şerban a fost implicat într-un accident rutier uşor marţi dimineaţă, în oraşul Otopeni, jucătorul fiind rănit la mână în urma impactului. Conform declaraţiilor jucătorului pentru Prosport, un şofer a intenţionat să intre pe DN1 fără a acorda prioritate, în urma impactului maşina lui Şerban răsturnându-se. În autoturismul condus de Ionuţ Şerban se mai aflau alţi patru jucători dinamovişti, Valentin Costache, Vlad Muţiu, Raul Kraus şi Alin Dudea, care nu au fost răniţi.

Mai vor şase jucători

grozav jpeg

Daniel Stanciu, managerul general al lui Dinamo, vrea să mai aducă fotbalişti în această pauză compeţiţională. ”Încercăm să schimbăm din mers lotul, să venim cu forţe proaspete. Am mai avea nevoie de 5-6 jucători. Putem să oferim salarii mai mari, dar trebuie să păstrăm o medie până în vară”, a declarat Stanciu la Sport.ro. Pe lista managerului se află mulţi dintre cei cu care a lucrat la ASA Tg.Mureş: Stăncioiu, Hora,  N.Doye, Gorobsov şi Feussi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net