Dinamo a câştigat o nebunie de Supercupă! Dinamo – CFR Cluj 4:2

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Goluri, ratări, răsturnări de scor, greşeli de arbitraj, eliminări şi, peste toate, tensiunea dată de loteria penalty-urilor. Sezonul 2012-2013 a debutat cu un show de zile mari, Supercupa României, câştigată de Dinamo.

Surprize în poartă. Cei doi antrenori, Ioan Andone şi Dario Bonetti, au surprins cu opţiunile pentru postul de portar.

La clujeni, noua achiziţie Felgueiras n-a fost nici măcar rezervă (Stăncioiu titular şi Mincă pe bancă), în timp ce dinamoviştii l-au avut între buturi pe Bălgrădean, deşi Naumovski părea să fie preferatul lui Bonetti.

Protest. Galeria lui Dinamo a boicotat Supercupa, nemulţumită atât de conducerea clubului cât şi de preţurile biletelor de la meciul de aseară.

Astfel, fanii „câinilor" n-au avut o galerie organizată, fiind împânziţi în toate sectoarele stadionului.

De partea cealaltă, CFR-iştii au fost susţinuţi de un grup de 500 de suporteri veniţi de la Cluj-Napoca.

Premieră. Partida a fost condusă de şase arbitri, un lucru nemaiîntâlnit până acum la meciurile de la noi. La centru s-a aflat arădeanul Ovidiu Haţegan, care a împlinit chiar ieri 32 de ani.

Penalty refuzat lui Dinamo. Cea mai controversată fază a meciului s-a produs în prima repriză, la scorul de 0-0.

Centrarea lui Alexe de pe partea stângă a fost deviată în corner cu mâna de Pinto, dar Haţegan n-a arătat punctul cu var, stârnind proteste vehemente din tabăra lui Dinamo.

Valente, gol la debut. La numai două minute după penalty-ul refuzat dinamoviştilor şi contrar cursului general al jocului, CFR Cluj a deschis scorul.

La primul său meci oficial în tricoul ardelenilor, mijlocaşul portughez Diogo Valente a prins un şut bine plasat din afara careului de 16 metri, gol la care portarul Bălgrădean a avut şi el partea sa de vină.

Luchin a dat-o în bară. Partea secundă a meciului a debutat cu o ocazie rarisimă ratată de Luchin.

În urma unui corner, fundaşul dinamovist s-a trezit singur cu poarta goală, însă mingea trimisă de el a lovit puternic bara transversală.

Ţucudean, ce inspiraţie! La pauză, Bonetti l-a păstrat la cabine pe Marius Niculae, în locul căruia a fost introdus George Ţucudean.

Mutarea s-a dovedit a fi una inspirată, de vreme ce vîrful de 21 de ani a egalat în minutul 63.

Execuţia perfectă a lui Ţucudean a fost precedată însă de o preluare cu mâna, nesesizată de brigada de arbitri.

Cadu, eliminat. Cu 25 de minute înainte de final, căpitanul CFR-ului Ricardo Cadu a văzut al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu, după o alunecare în poziţie de ultim apărător la Axente.

Prelungiri. În prima repriză de prelungiri, George Ţucudean a făcut "dubla" cu o reuşită asemănătoare cu cea de la primul gol.

Cu un om în plus şi 2-1 pe tabelă, Dinamo s-a crezut câştigătoare mai devreme decât trebuia, iar CFR a profitat, Kapetanos restabilind egalitatea după o fază la care apărarea "câinilor" a dormit în ghete.

Penalty-uri. Loteria loviturilor de departajare le-a surâs în cele din urmă dinamoviştilor. Decisive au fost ratările lui Sougou şi Hora.

Andrei Cristea, uitat în tribune

Dacă ştia ce îl aşteaptă, proabil că Andrei Cristea n-ar mai fi acceptat să se întoarcă în România.

simeon stalpnicul png

Deşi avea oferte de a rămâne în divizia a doua germană, vârful de 28 de ani a cedat rugăminţilor conducerii lui Dinamo şi a antrenorului Dario Bonetti, insistenţa italianului fiind decisivă în realizarea transferului.

Totuşi, Cristea a avut evoluţii sporadice în această vară, jucând într-un singur amical al „câinilor" din Austria.

Calvarul lui Andrei a continuat şi în primul meci oficial al sezonului, atacantul fiind lăsat de Bonetti în afara lotului pentru Supercupa cu CFR Cluj.

Fără nici o explicaţie plauzibilă. Soarta lui Cristea va fi decisă în zilele următoare după o discuţie între tehnicianul italian şi conducerea echipei din „Ştefan cel Mare".

Clujenii au pierdut câte 1.000 €

Ardelenii au fost obişnuiţi de conducători să primească sume fabuloase pentru performanţele pe care le-au obţinut.

simeon stalpnicul png

Primul titlu din istorie câştigat de ceferişti a fost şi cel mai recompensat, însă de atunci lucrurile s-au mai schimbat şi, deşi nu se plâng de lipsa banilor, criza a lovit şi echipa din Gruia.

Sezonul trecut, Cadu& co. au câştigat campionatul în Liga I, însă nu s-au îmbogăţit aşa cum s-a întâmplat în sezonul 2007-2008.

Atunci au primit câte 50.000 de euro bonus, iar acum în conturile jucătorilor lui Andone n-a intrat nici măcar jumătate din sumă, ci doar câte 21.000 de euro.

Ce-i drept, banii se pot „înmulţi" considerabil în cazul în care echipa ajunge în grupele Ligii Campionilor.

În acel caz, fiecare dintre jucătorii de la CFR va mai primi câte 50.000 de euro.

Nici meciul de aseară nu a contat foarte mult din punct de vedere financiar, pentru că boss-ul vişiniilor nu a promis o „recompensă" prea mare: doar o mie de euro.

„N-am jucat niciodată pentru bani un meci cu miză", a spus căpitanul campioanei, Ricardo Cadu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net