DERBY DE ROMÂNIA: Steaua a distrus-o pe Dinamo

Ultima actualizare:

    Steaua – Dinamo 3:2
Steaua – Dinamo 3:2

“Arena Naţională” absoarbe publicul ca un burete însetat de fotbal. După ce spaniolii au umplut stadionul acum o săptămână, a venit rândul românilor să-şi onoreze derby-ul. Şi au avut ce să vadă.

Steaua - Dinamo 3-2

Steaua: Tătăruşanu - Martinovici, Iliev, Geraldo, Latovlevici - Chipciu, Chiricheş (Bicfalvi '73), Bourceanu, Cr. Tănase - Tatu (Răduţ '71), Rusescu (M.Costea '65). Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Dinamo: Naumovski - Luchin, D. Grigore, Scarlatache, Pulhac (Muşat '77) - Rus, D. Kone, Matei (Strătilă '61), Curtean - Alexe (Ţucudean '59), Niculae. Antrenor: Dario Bonetti.

Au marcat: Rusescu '43 şi Iliev '48, '64 / Curtean '21 şi Ţucudean '86.

Bonetti a fost primul care a mutat. Italianul l-a tras pe Alexe în banda stângă şi l-a urcat pe Curtean în atac. Victimă: Martinovici. Sârbul a fost pierdut de Alexe pe drum, iar Curtean a deschis scorul pe lângă un Tătăruşanu imobil. Era doar minutul 20, iar Steaua, o echipă în veşnic criză de timp, se grăbea să repună mingea de la centru. Anesteziaţi de reuşita "câinilor", roş-albaştrii erau să primească şi golul doi, dar Marius Niculae a stricat un contraatac în superioritate numerică.

Tot fanii i-au trezit pe stelişti. Când joci cu 50.000 de suporteri în spate, drumul spre poarta lui Dinamo parcă e mai scurt. Tănase l-a luat la driblat pe Luchin pe stânga şi, rând pe rând apoi, Latovlevici, Tatu şi Bourceanu l-au speriat pe Naumovski. Iar egalarea a venit, dar dintr-un penalty.

Tatu a fost trântit în careu de tacklingul supraenergic al lui Dragoş Grigore şi Rusescu n-a iertat. 1-1 şi Steaua simţea din nou mirosul titlului. Sub privirile încruntate ale lui Piţurcă, Marius Niculae şi-a mai bătut joc de o fază de gol, iar la pauză s-a intrat la egalitate.

Doar trei minute au rezistat în repriza a doua "câinii". Centrare din corner Bourceanu, cap din plonjon Iliev, nemarcat în mijlocul careului, şi Dinamo se înscria şi ea pe lista adversarilor bifaţi în cursa pentru "finala" de la Cluj cu CFR. Iliev a repetat schema în faţa unor dinamovişti paralizaţi, iar Steaua merge la Cluj aşa cum şi-a dorit, cu titlul pe masă.

Calculele la titlu:

CFR Cluj iese campioană dacă obţine minimum trei puncte din ultimele două meciuri. Totuşi, păstrează şanse şi dacă face doar egal, cu „U". Atunci trebuie să piardă cu Steaua la maximum un gol diferenţă, iar Vaslui - „U" să se termine neapărat X. În acest caz câştigă la golaveraj.

FC Vaslui iese campioană dacă bate pe „U" Cluj, iar CFR obţine maximum două puncte din meciurile ei cu „U" Cluj şi Steaua. Moldovenii pot lua titlul şi cu egal în meciul cu „U" Cluj, dar CFR ar trebui să pierdă atât cu „U" Cluj, cât şi cu Steaua.

Steaua poate ieşi campioană doar dacă bate pe CFR în ultima etapă. În acest caz are nevoie ca CFR să scoată maximum un egal din restanţa cu „U" Cluj, iar Vasluiul să piardă cu „U" Cluj.

Astfel ar ieşi campioană datorită meciurilor directe cu CFR. Dacă bate însă la Cluj cu două goluri diferenţă, iar Vasluiul ia totuşi un punct cu „U", toate trei sunt la egalitate de puncte, iar Steaua iese campioană la golaveraj.

Fanii au cerut moartea lui Dragomir

Au tras acoperişul. Roş-albaştrii au noroc de acoperiş pe Arena Naţională. Aseară, la marele derby, acesta a fost tras pentru a doua oară de când s-a dat în folosinţă stadionul. Prima dată a fost tot la un derby intern al Stelei, cel cu Rapid, terminat 0-0.

Dragomir n-a scăpat. Singurul moment când ambele galerii au fost în consens s-a derulat la fluierul de start, când toată peluza Stelei a scris din cartonaşe roşii, albastre şi albe mesajul morbid "Mori, Mitică!", iar dinamoviştii au aplaudat.

Aroganţă făcută "câinilor". Pentru că a fost echipă gazdă, Steaua şi-a permis să-i ia puţin la mişto pe rivalii de la Dinamo. Astfel, la prezentarea oficială a celor două echipe pe uriaşa tabelă electronică, numele dinamoviştilor erau atît de mici încât aia se vedea, în timp ce steliştii apăreau cu poză şi cu numele scris cu majuscule.

Arbitru de lux la marele derby. Dacă la celelalte partide din acest final de sezon la care au fost aduşi arbitrii străini, aceştia n-avea un nume prea cunoscut, la marele derby a fost pus un greu al fotbalului europeam. Acesta a fost portughezul Olegario Benquerenca, celebru pentru ajutorul dat Interului lui Mourinho în 2010, când italienii au eliminat-o pe Barcelona din Ligă după un scancal monstru.

Toate gloriile prezente. Steaua - Dinamo a adunat la tribuna oficială a Arenei Naţionale, spre deosebire de oaspeţi, aproape toate marile glorii ale roş-albaştrilor. Astfel, selecţionerul Victor Piţurcă, Gheorghe Hagi, Dan Petrescu şi alţii au ţinut să vadă meciul live.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net