De-aici ne alegem adversarii pentru Euro 2016!

keseru-preliminarii.jpg

Keşeru e de aşteptat să fie titular şi la Campionatul European din vara viitoare
Foto: Mediafax

Cum România va fi sigur în al treilea eşalon valoric la tragerea la sorţi a grupelor, pe noi ne interesează urnele 1, 2 şi 4, de unde ne vor veni adversarii. Capii de serie au fost deja stabiliţi, iar în celelalte două urne nu mai sunt decât trei „necunoscute”.

Faza grupelor din preliminariile Euro 2016 s-a încheiat marţi seară, când s-au stabilit ultimele naţionale calificate direct la competiţia din Franţa. Astfel, cu tot cu ţara-gazdă, ştim 20 dintre cele 24 de participante, restul de patru norocoase urmând să fie decise de „barajele” din noiembrie. În aceste condiţii, tabloul tragerii la sorţi a grupelor Euro 2016, programată la Paris la 12 decembrie, a prins contur. Pentru că tricolorii nu mai pot ieşi din urna a treia, indiferent de rezultatele din baraje, putem arunca o privire asupra posibililor adversari din urnele 1, 2 şi 4.

 

Urna 1. Îl vrem pe Ronaldo!

Deşi sună ciudat, naţionala lui Cristiano Ronaldo pare echipa cea mai abordabilă din urna celor şase „favorite”. Asta pentru că Portugalia e dependentă de starul lui Real Madrid, în timp ce Franţa, Germania, Spania, Anglia şi Belgia sunt echipe de top în care strălucesc mai mulţi jucători.

Urna 2. Italia şi Croaţia sunt „sperietoarele”

Dacă vom avea ghinion la tragerea la sorţi, atunci vom „pescui” din urna a doua Italia sau Croaţia, naţionale cu o valoare apropiată de cele din prima serie. În schimb, cu orice alt adversar din urna secundă, tricolorii pot emite pretenţii la un rezultat pozitiv, adică victorie sau egal.

Urna 4. Fără echipe nordice!

Urna a patra are deocamdată patru echipe, ultimele două urmând să fie stabilite după meciurile de baraj. Pentru România, variantele ideale ar fi Albania, Ungaria sau Slovenia. În schimb, e de evitat grupul de naţionale nordice (Islanda, Ţara Galilor, Irlanda de Nord, Norvegia, Danemarca, Irlanda), adversari imprevizibili, împotriva cărora e greu de jucat.

Putem merge în optimi şi de pe locul 3 în grupă

Euro 2016 va avea în premieră 24 de echipe, astfel că s-a schimbat şi sistemul de calificare în faza eliminatorie. Din grupe vor merge mai departe primele două clasate, dar şi patru dintre cele şase formaţii de pe locurile trei, adică 16 naţionale în total. Aşadar, pentru prima dată în istorie, la Europene vom avea optimi de finală, la fel ca la Campionatele Mondiale.

Egalurile pe bandă rulantă ne-au costat prezenţa în urna 2

papp-preliminarii.jpg

Papp a trecut printr-o perioadă mai slabă la naţională şi la echipa de club
Foto: Sportpictures.eu

UEFA a împărţit echipele calificate în urne valorice în funcţie de ultimele trei cicluri (Prelimarii Euro 2012 + Euro 2012, Prelimarii CM 2014 + CM 2014, Preliminarii Euro 2016). Analizând punctajele, observăm faptul că România putea fi în urna a doua valorică la tragerea la sorţi din decembrie în cazul în care ar fi reuşit să transforme în victorii măcar trei dintre cele cinci egaluri înregistrate în ultima campanie (cu Ungaria, Grecia şi Finlanda acasă şi cu Ungaria şi Irlanda de Nord în deplasare).

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1