Danezii, victorie și calificare pentru Christian Eriksen

christensen_dedicatie_eriksen.jpg

Christensen i-a dedicat golul lui Eriksen
Christensen i-a dedicat golul lui Eriksen
FOTO: Guliver/ Gettyimages

Danemarca este echipa cea mai greu încercată, dar poate tocmai de aceea cea mai iubită de la acest Campionat European. Luni seara, nordicii au învins cu scorul de 4-1 Rusia și s-au calificat în optimile de finală ale Euro 2020. Toată lumea a dedicat succesul lui Christian Eriksen, aflat în recuperare după atacul de cord suferit la 12 iunie, în timpul meciului cu Finlanda.

Danemarca era obligată să învingă Rusia și apoi să aștepte o victorie a Belgiei contra Finlandei pentru a fi sigură de calificarea în optimile de finală. Iar calculele au ieșit perfect: danezii s-au impus cu 4-1 la Copenhaga, în fața unor fani care efectiv i-a împins de la spate pe jucători, iar belgienii au câștigat cu 2-0 un meci care pentru ei nu mai avea nici o miză. Mai presus însă de valoarea lor, danezii sunt convinși că nimic nu ar fi fost posibil fără ajutorul psihic dat de Christian Eriksen. 
Prăbușit pe teren în minutul 43 al meciului cu Finlanda, în urma unui stop cardiac, juctorul lui Inter a fost readus din morți de intervenția rapidă a colegilor săi și a personalului medical de pe stadion, însă, așa cum e normal, este alături de echipă de la distanță. El și-a vizitat colegii în timpul unuia dintre ultimele antrenametne de dinaintea meciului decisiv cu Rusia, iar această vizită a avut efectul scontat. ”A fost fantastic să-l vedem, cu ochii noştri şi nu printr-un ecran. A fost minunat să putem vorbi cu el şi să-l îmbrăţişăm, să vedem că el şi familia lui sunt bine, în ciuda circumstanţelor”, a declarat atunci mijlocaşul Andreas Skov Olsen. Iar pe teren, lucrurile au stat întocmai cum spera toată lumea. Danezii au zburdat în fața rușilor și la final toți au recunoscut că au jucat și pentru a-l face fericit pe Eriksen. Mai mult, fundașul lui Chelsea, Christensen, autor al unui gol senzațional, printr-un șut de la 25 m, în minutul 79, s-a dus direct la cameră și a arătat cifra zece, a tricoului purtat de Eriksen.
Apoi, la conferința de presă, selecționerul Danemarcei, Kasper Hjulmand, a dezvăluit că și el a făcut ceva special pentru a simți că Eriksen e lângă echipă, pe teren: a purtat pentru prima dată o brățară. ”Nu am purtat niciodată bijuterii. Este o brățară cu o minge de fotbal și purtând-o mi-am imaginat că așa l-am luat și pe Eriksen cu noi pe teren. Mă gândesc mereu la el. Așa cum am mai spus, el e în inimile noastre, în ritmul nostru de joc. E o mare inspirație pentru toți. Nu sunt mulți jucători din actuala națională care să nu-l fi avut pe Christian alături pe teren . Tocmai de aceea suntem cu atât mai fericiți că am reușit să ne calificăm și să-i aducem și lui o bucurie”, a declarat selecționerul danez.
Iar Eriksen le-a răspuns tuturor imediat după meci, când le-a mulțumit și i-a felicitat pe grupul de WhatApp al echipei. Și, cine știe, este posibil să îi viziteze din nou la antrenament înaintea meciului de sâmbătă cu Țara Galilor, din optimile de finală. 

 

Loading...