Dan Petrescu, urmărit de blestemul penalty-urilor de 26 de ani

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu este convins că e urmărit de ghinioaneFOTO: Sportpictures.eu
Dan Petrescu este convins că e urmărit de ghinioaneFOTO: Sportpictures.eu

CFR Cluj a avut o șansă mare să elimine din Liga Campionilor o abonată la prezențele în grupe, Dinamo Zagreb. Intrați în prelungiri grație unui marcat de Debeljuh în ultimele secunde, ardelenii au avut ghinion cu carul, Golofca ratând un penalty care, transformat, ar fi dus echipa în turul 3 preliminar. Așa, croații s-au impus cu 6-5 la loviturile de departajare, după 2-2 la finalul prelungirilor și antrenorul Dan Petrescu se simte urmărit de blestem.

Pentru Dan Petrescu, povestea de groază pe care o are cu loviturile de departajare a început la Campionatul Mondial din 1994. Atunci, ”Bursucul” era unul dintre cei mai buni fundași dreapta din lume. De asemenea, unul dintre cei mai siguri executanți de penalty-uri din națională. ”Înaintea meciului cu Suedia aveam 20 de penalty-uri transformate la antrenament din tot atâtea executate”, povestea în anii trecuți fostul jucător. Drept urmare, când s-a ajuns la loviturile de departajare în sfertul de finală cu Suedia, el a fost al patrulea pe listă. Cum nordicii rataseră deja o lovitură, era de ajuns ca el să înscrie pentru a ne apropia aproape de sigur de semifinale. Din păcate a ratat, după care, două lovituri mai târziu, a fost imitat de Belodedici, astfel că România trăiește și acum cu regretul ratării unei semifinale cu Brazilia.

De atunci, ghinionul nu doar că nu l-a părăsit, dar l-a și lovit din nou, miercuri seară. Atunci când Petrescu a retrăit din postura antrenorului dezamăgirea de acum 26 de ani. Acum, locul său a fost luat de Golofca, un atacant care a tras slab și pe centru ca un portar și care a făcut ca explozia de bucurie să se transforme într-una de tristețe. Pentru că el a fost ultimul din seria de 5, iar în acel moment scorul era egal, 4-4, un croat ratând înaintea lui. Deci, dacă ar fi transformat, acum CFR-ul își făcea calcule cu cine ar vrea să joace în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Așa, va merge în aceeași fază a Ligii Europa. Întrebat cum s-a ajuns ca Golofca să fie executantul cu numărul 5, care în mod normal trebuie să fie unul dintre cei mai valoroși transformer din echipă, Petrescu a recunoscut că alegerea nu i-a aparținut. Ci că nu a avut încotro, pentru că are o echipă de fricoși.

”De acum, la penalty-uri plec, că nu are rost”

El nu s-a exprimat așa, ci a spus că ”alegerile sunt sigur că vor fi comentate. Au fost simple, pentru că ceilalți n-au vrut să bată”. Adică, pe românește, le-a fost frică să-și assume responsabilitatea, ceea ce este de neconceput în fotbalul profesionist. Apoi, Dan Petrescu și-a deplâns soarta, ca orice tehnician care crede în superstiții cel puțin la fel de mult ca în importanța tacticii de joc. ”Asta e soarta mea de antrenor, nu am noroc la penalty-uri. Nu am câştigat niciun meci la penalty-uri în cariera de antrenor şi cred că nici ca jucător. Când ajung la penalty-uri de acum, o să plec, pentru că n-are rost”, a mai spus el după meci.

CFR ar putea ajunge direct în play-off-ul Ligii Europa

Eliminată din competiția numărul 1, CFR Cluj va continua cursa continentală în turul 3 preliminar al Ligii Europa. Numai că, dacă va avea noroc la tragerea la sorți programată la 1 septembrie, echipa noastră ar putea juca direct în play-off, pentru că doar 8 dintre cele 10 echipe eliminate în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor vor avea adversar în faza următoare a Ligii Europa. Celelalte două vor primi BYE direct spre play-off. Oricum, nici dacă sorții le vor desemna o adversară, aceasta nu va fi de cel mai greu calibru - evident, dacă nu îl întrebați pe Dan Petrescu despre asta. Este vorba de echipe eliminate în primul tur preliminar al Ligii Campionilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net