Cum s-a ruinat FCSB în 5 paşi!

Ultima actualizare:

    Alibec este cel mai important jucător al formaţiei FCSB, dar nici el nu a putut duce echipa pe primul loc
Alibec este cel mai important jucător al formaţiei FCSB, dar nici el nu a putut duce echipa pe primul loc

Roş-albaştrii au fost tot sezonul favoriţi la titlu şi, pe bună dreptate, aveau toate argumentele să-l câştige de mult. Greşeli în cascadă făcute la toate nivelurile au dus însă echipa la un pas de un nou rateu istoric. În faţa ultimei etape, FCSB stă la mila altora, fapt ruşinos având în vedere că are cel mai bun lot şi cea mai mare stabilitate financiară. Iată de ce s-a întâmplat asta!

1. Şi-au subestimat adversarii. Şefii FCSB-ului au jubilat după ce au văzut că Astra, campioana de anul trecut, e pe butuci financiar şi dezintegrată după ce au reuşit să îi „fure” pe De Amorim, Boldrin şi Alibec. Gigi Becali a spus că nu-i mai e frică de nimeni şi nici subalternii săi n-au trimis vestiarului alt mesaj. Degeaba a încercat Laurenţiu Reghecampf să spună clişee că drumul e lung, nici ei n-au crezut cu adevărat că puşti ca ai Viitorului, insolvenţi ca CFR, sau o echipă instabilă, ca Dinamo, pot să creeze probleme. Profitând de vigilenţa adormită a FCSB-ului, iată că au creat destule!

2. S-a greşit momentul vânzărilor. Continuând pe aceeaşi linie a aroganţei, FCSB a vândut jucători în cele mai proaste conjuncturi, crezând că asta nu se va resimţi în jocul echipei. Astfel, disperat după bani, Gigi Becali l-a cedat pe Varela lui PAOK Salonic şi pe Chipciu la Anderlecht cu o săptămână înainte de startul sezonului. Apoi, după etapa a şasea a plecat în Belgia şi Nicuşor Stanciu, iar în pauza de iarnă s-a mai renunţat la Alin Toşca şi Adi Popa. Reghecampf a pierdut astfel cinci titulari în cele mai delicate momente, după ce făcuse pregătirea de vară şi înaintea celei dintre tur şi retur. 

3. Au adus înlocuitori prea târziu. De la greşeala de mai sus derivă o alta, la fel de importantă: achiziţia târzie de jucători care să-i înlocuiască pe cei plecaţi. Asta pentru că Florin Tănase, Fernando Boldrin şi Willaim de Amorim au fost transferaţi după începutul campionatului, pentru că nu se ştia dacă se vor concretiza vânzările menţionate. Mai mult, Alibec şi Gnohere au ajuns în iarnă şi au fost aruncaţi direct în focuri, fără o perioadă minimă de acomodare. Astfel, staff-ul tehnic condus de Laurenţiu Reghecampf n-a avut cum să omogenizeze lotul şi nici să dea o idee clară de joc. De aceea FCSB a evoluat tot timpul din inerţie, din execuţii personale, şi n-a arătat ca o echipă adevărată.

4. Becali a întreţinut o atmosferă proastă la echipă. Când comiţi greşelile de mai sus şi ştii că forţa grupului nu mai reprezintă atuul tău principal, atunci creezi la echipă mediul proprice ca valorile tale să poată excela individual. Tot Gigi Becali e vinovat şi pentru faptul că nici asta nu s-a întâmplat. S-a luat pe rând de aproape toţi jucătorii, umilindu-i când aceştia făceau meciuri mai proaste. Strategia biciului n-a ţinut şi aceştia au fost mereu crispaţi, inhibaţi şi disperaţi să facă totul pentru a-l mulţumi pe patron. Logic, când mintea nu e limpede şi liniştită, îţi iese puţin şi la absenţa jocului colectiv s-a adăugat şi absenţa rezolvărilor individuale de geniu.

5. S-a făcut antipatică tuturor şi nimeni n-o ajută. Chiar şi aşa, având totuşi cel mai valoros lot şi dopat cu o încredere în forţele proprii cum doar la FCSB se vede, echipa a mers din inerţie şi s-a ţinut sus, aproape de lider. Reghecampf spera că trecerea timpului să-l ajute în omogenizarea echipei şi exact când e mai important, adică în play-off, s-o aducă la forma şi exprimarea pe care şi-o dorea în pregătiri. N-a putut însă, iar roş-albaştrii au rămas tot timpul la mâna altora, cum sunt şi înaintea ultimei etape. Culmea, în lipsa unor vremuri când se permitea alergatul cu valiza după adversare, a rămas ca motivaţie doar respectul şi simpatia pentru vreuna dintre combatante. Aici, FCSB a pierdut iar trenul! Cu conducători aroganţi, sfidători şi fără scrupule, roş-albaştrii sunt urâţi de tot campionatul şi nimeni nu le face jocurile. Au atacat-o pe Craiova, i-au insultat pe CFR-işti, iar acestea nu s-au omoarât cu firea în faţa Viitorului şi a lui Dinamo! Cel mai probabil, asta îi va costa titlul şi multe milioane de euro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net