Criza politică din Qatar poate nenoroci PSG-ul! Şi Mondialul din 2022 e în pericol

Ultima actualizare:

    PSG a devenit o forţă sub patronatul qatarez, dar asta e pe cale să se schimbe din cauza unui conflict politic major în regiunea Golfului Persic, de unde vin banii spre franceziFoto: AP
PSG a devenit o forţă sub patronatul qatarez, dar asta e pe cale să se schimbe din cauza unui conflict politic major în regiunea Golfului Persic, de unde vin banii spre franceziFoto: AP

Arabia Saudită, Egiptul, Bahrainul, Emiratele Arabe Unite și Yemenul au rupt luni legăturile diplomatice cu Qatar, acuzând administrația de la Doha de destabilizarea regiunii și de sprijinirea terorismului.

Această decizie a creat efecte economice în lanţ şi a semănat panică pe malul Golfului Persic. După ce Etihad Airways, Fly Emirates și Fly Dubai au suspendat de azi zborurile spre și dinspre Doha, Qatar Airways nu mai are nici ea drept de survolare a spaţiilor aeriene ale celor cinci duşmani. Astfel, una dintre cele mai puternice companii aeriene din lume a rămas izolată şi se aşteaptă mari probleme financiare, dacă nu chiar colaps! Analiştii spun că miza e un miliard de dolari, iar qatarezii pot fi scoşi de pe numeroase pieţe şi în cele din urmă ruinaţi.

Din păcate, nici fotbalul nu putea scăpa de problemele şeicilor, mai ales după ultimele lor implicări agresive la cluburi puternice din vestul Europei! Cel mai mult se aşteaptă a avea de suferit Paris Saint Germain, clubul francez de fotbal fiind deţinut din 2011 de Oryx Qatar Sports Investments, un fond de investiţii de la Doha. Presa din Hexagon a scris azi că proiectul arabilor pe Sena este în mare pericol, iar vedete ca Di Maria, Cavani sau Veratti nu ştiu dacă să mai rămână sau nu la echipă. Preşedintele Nasser Al-Khelaïfi spune că criza politică din Qatar n-o va afecta pe PSG, dar puţină lume îl crede pe omul de afaceri. O dovadă e şi faptul că Qatar Airways, principalul sponsor al Barcelonei a renunţat după şase ani la contractul cu catalanii, la mijloc fiind tot probleme financiare. Locul lor pe pieptul lui Messi şi compania a fost luat de Rakuten, un gigant japonez.

De asemenea, FIFA şi-a manifestat îngrijorarea în ceea ce priveşte pregătirea Qatarului pentru Campionatul Mondial din 2022. Arabii au obţinut surprinzător găzduirea acestui turneu final şi şefii fotbalului se tem că nu vor mai exista fonduri pentru infrastructură, qatarezii trebuind să construiască minimum 10 stadioane de la 0 plus alte facilităţi pentru cazare, transport şi antrenamente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net