Cristiano Ronaldo l-a egalat pe Pele la numărul de goluri marcate

ronaldo-cristiano-gettyimages-1304970776.jpg

Portughezul a marcat în partida cu Spezia și a ajuns la 767 de goluri înscrise
Portughezul a marcat în partida cu Spezia și a ajuns la 767 de goluri înscrise
Foto: Guliver / GettyImages

Cristiano Ronaldo își continuă seria reușitelor. El a înscris un gol în meciul pe care Juventus Torino l-a câștigat (3-0) cu Spezia, în etapa cu numărul 25 din Serie A. Celelalte reușite au fost semnate de Morata (min. 62) și Chiesa (min. 71).

Grație acestei din urmă performanțe, Ronaldo a egalat recordul de goluri marcate în carieră, record deţinut de Pele, cu 767 de reuşite. Totodată, cu reuşita de marţi seara, Ronaldo a ajuns la 20 de goluri în Serie A, în această ediție de campionat, fiind golgheterul campionatului italian și având cu două goluri mai mult decât Romelu Lukaku (Inter), care are 18. Totodată, lusitanul este cel dintâi fotbalist din istorie care înscrie cel puțin 20 de goluri în fiecare din cele douăsprezece ediții disputate în campionatele din Top 5 european (Anglia, Franța, Germania, Italia și Spania).
În urma acestui succes, Juventus ocupă locul 3 în clasament, cu 49 de puncte, fiind devansată de Inter Milano (56p) şi AC Milan  (52p). Spezia este pe locul 16, cu 25 de puncte. Totodată,  ieri s-a decis ca restanța Juventus – Napoli din etapa cu numărul 3 să fie reprogramată  în 17 martie. Confruntarea trebuia să se dispute în 4 octombrie 2020, însă nu s-a jucat atunci din cauza numeroaselor cazuri de coronavirus. Napoli a pierdut partida la masa verde şi a fost penalizată și cu un punct, considerându-se că a încălcat protocolul sanitar. Gruparea a contestat sancţiunile la Comitetul Oimpic Italian (CONI), iar decizia forurilor fotbalistice a fost anulată, la 22 decembrie 2020, la fel punctul de penalizare.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1