Cosmin Contra, despre gazonul stadionului din Craiova: "Se va rupe de la încălzire"

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra e selecţionerul Românieifoto: sportpictures.eu
Cosmin Contra e selecţionerul Românieifoto: sportpictures.eu

Selecţionerul României, Cosmin Contra, a avut o lungă conferinţă de presă luni, în preziua amicalului cu Suedia, de la Craiova. Antrenorul tricolorilor se arată îngrijorat de starea gazonului stadionului "Ion Oblemenco", din care, la precedentele meciuri disputate de olteni, au sărit bucaţi din brazdă la fiecare alunecare. Partida România - Suedia va avea loc marţi, de la ora 21.30, în direct la ProTV.

Selecţionerul Cosmin Contra a vorbit foarte mult despre starea terenului Stadionului Ion Oblemenco din Craiova, care, în opinia sa, dezavantajează naţionala României, în meciul amical cu Suedia.

"Ştim că starea gazonului va fi foarte grea, foarte nasoală. Pe ei îi avantajează, fiind o echipă masivă, o echipă fizică, o echipă care joacă direct pe cele două vârfuri. Pe noi ne dezavantajează terenul, dar vom încerca să introducem o echipă care să-i pună în dificultate prin calităţile pe care le avem noi şi sper ca băieţii să fie conştienţi că avem nevoie de atitudine, de luptă, să ne batem cu ei la fiecare minge. Un aspect care mă îngrijorează pe mine e starea terenului. E un exerciţiu în aceste zile să ne adaptăm la diferite condiţii de joc, de antrenament. Băieţii au făcut-o foarte bine până acum. Mâine trecem de la un gazon impecabil în Israel, la un gazon care ne va pune în dificultate, un gazon pe care trebuie să alergăm mai mult, să ne batem mai mult pentru fiecare minge şi vom vedea mâine dacă vom putea face lucrul ăsta. Nu am apucat să văd gazonul, îl vom vedea mâine, la plimbarea pe care o vom face. Dar am vorbit cu jucătorii de la Craiova şi din ce am văzut eu personal, la meciurile Craiovei, gazonul se va rupe încă de la încălzire şi trebuie să ne adaptăm cât mai repede la condiţiile de joc. Din păcate, starea gazonului nu se ridică la frumuseţea stadionului, dar sperăm ca pe viitor această problemă să se rezolve, pentru că dacă nu avem un gazon bun, echipa României are de suferit", a declarat Contra, într-o conferinţă de presă, conform news.ro.

Tehnicianul anunţă schimbări în primul 11 al României, faţă de meciul câştigat, sâmbătă, cu 2-1, în Israel, şi le cere jucătorilor să şuteze de la distanţă.

"În funcţie de adversar voi încerca să introduc un 11 care să-i pună în dificultate. Vor fi schimbări în echipa de start. Analizând echipa Suediei, avem nevoie de un tip de jucători care să-i pună în dificultate, ei fiind o echipă masivă, au peste şapte jucători de 1,89-1,93 şi trebuie să găsim jucătorii care să-i pună în dificultate. Eu zic că o armă pe care noi o avem este cea a şutului de la distanţă. Avem jucători care utilizează foarte bine acest procedeu, numai că de foarte multe ori nu trag la poartă. Nicolae Stanciu a înţeles că una dintre calităţile lui e şutul. A încercat în Israel şi a dat un gol frumos. Mai avem jucători care fac lucrul ăsta şi este o armă care ne poate pune în avantaj. Încurajez orice jucător să inventeze la 20-25 de metri de poarta adversă, să facă ceva diferit", a spus el. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net