Conceicao s-a întors pe banca lui CFR Cluj după 2.227 de zile

Ultima actualizare:

    Conceicao a cunoscut  numeroase momente de  fericire pe banca celor de la  CFR în precedentul mandatFoto: Mediafax
Conceicao a cunoscut numeroase momente de fericire pe banca celor de la CFR în precedentul mandatFoto: Mediafax

Toni Conceicao îşi începe munca la CFR pe terenul celor de la Botoşani, lusitanul acceptând să preia echipa pe care a condus-o şi în perioada aprilie – noiembrie 2009 şi de unde a fost dat afară pe uşa din dos.

“M-am întors după şase ani şi m-a încercat o mare emoţie când am intrat în vestiar. Lucrurile sunt diferite, acum clubul trece prin momente grele, atunci am scris istorie. Am discutat cu preşedintele Mureşan şi am acceptat să ajut clubul, să obţinem rezultate în scurt timp”, a spus acesta, menţionând că a urmărit pe Internet ultimele partide ale clujenilor. Declaraţia sa e parţial adevărată.

A scris istorie, a luat o Cupă şi o Supercupă, dar doar al doilea trofeu îi aparţine în totalitate, în rest bifând câteva etape şi câteva partide în competiţia KO. Lusitanul a fost demis de pe primul loc în campionat, şefii find nemulţumiţi de fapt de prestaţia echipei în Liga Europa, întrecere din care a şi fost repede eliminată. După aventura la CFR a semnat cu tot felul de echipe mai mult sau mai puţin mediocre şi nu a mai luat niciun trofeu.Acum, e văzut ca un salvator şi are ca obiectiv câştigarea ultimelor două jocuri din Liga I din acest an, cu Botoşani şi Dinamo, plus duelul din Cupă cu CSMS Iaşi. Duminică seară, jocul cu moldovenii va însemna reîntoarcerea oficială a lui Conceicao la CFR, noul mandat petrecându-se la o distanţă de 2.227 de zile faţă de precedentul.

Raportat doar la Liga I, intervalul e mai scurt pentru că el a mai trecut şi pe la Braşov sau Astra, astfel că ultima sa experienţă în România s-a produs la data de 25 martie 2012, adică acum 1.359 de zile.

Îşi aşteaptă punctele

Penalizată cu 6 puncte încă de la începutul campionatului, printr-o decizie luată în luna mai 2015 din cauza neplăţii salariilor, CFR Cluj speră să poată să le recupereze la TAS. Numai că tribunalul sportului amână luarea unei decizii, întinzând la maximum nervii clujenilor. Chiar dacă preşedintele Iuliu Mureşan a dus toate actele necesare demonstrării nevinovăţiei şi chiar dacă oriunde poate declară că totul se va rezolva în mod pozitiv pentru echipa sa, clujenii se uită la clasament cu inima bătând nebuneşte. În acest moment, CFR ocupă locul 9 în clasament, cu 23 de puncte. Dacă ar primi cele 6 puncte, ar ajunge pe poziţia a şaptea, imediat sub linia de calificare în play-off.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net