City, prima campioană din Europa în 2018. Trupa lui Guardiola mai are nevoie de două victorii

18-sport-manchester-city-gettyimages-605715786.jpg

Aguero şi compania sunt pe mare grabă cu campionatul pentru că îi aşteaptă Campionatul Mondial din Rusia şi vor să se odihnească puţin până atunci
Foto: Guliver/ GettyImages

Suntem abia la jumătatea lunii martie şi finalul campionatelor de pe continent care se desfăşoară după calendarul toamnă - primăvară e departe. Tot timpul am avut însă granzi care au rulat ca rachetele şi care au ieşit campioni foarte devreme, dar ce face acum Manchester City e de domeniul fantasticului.

După victoria cu 2-0 de la Stoke, Aguero şi compania şi-au făcut calculele şi au izbucnit în râs. Cu 16 puncte peste rivala locală, Manchester United, şi opt etape rămase de disputat, încă două victorii o fac pe City campioană matematic. Două, şi nu trei, pentru că partida cu Brighton&Howe s-a amânat, iar următorul meci va fi la Everton. Dacă vor câştiga pe Goodison Park, "cetăţenii" vor juca apoi acasă cu trofeul pe masă chiar în faţa lui Manchester United. O ocazie fantastică pentru Pep Guardiola de a câştiga titlul cu Jose Mourinho martor. Iar data la care se poate întâmpla asta e incredibilă: 7 aprilie. Dacă meciul cu Brighton va fi reprogramat în martie, iar United se încurcă până atunci cu West Ham sau Swansea, atunci City iese campioană chiar mai devreme,în ultima zi a lunii martie.

Mourinho poate fi martor

O nebunie, dar a fost anul albaştrilor de la un capăt la celălalt şi s-a ajuns aici după 26 de victorii obţinute în aceste 30 de meciuri disputate până acum. City a pierdut o singură partidă în Premier League, acel nebun 3-4 la Liverpool, de pe 14 ianuarie. În rest au mai fost doar trei egaluri, cu Burnley, Crystal Palace şi Everton. Guardiola are cel mai bun atac, 85 de goluri marcate, dar şi cea mai bună apărare, doar 20 de goluri primite. La un singur capitol nu e City prima, la golgheteri, acolo unde Aguero, 21 de goluri marcate, e sub Kane şi Salah, cu 24 de reuşite.

Bayern îi calcă pe urme

Cu aceeaşi viteză e pe cale să-şi câştige titlu şi Bayern Munchen, trupa lui Heynekes mai având de asemenea nevoie de doar două victorii pentru a se încorona campioană în 2018. Bavarezii au 20 de puncte mai mult decât locul 2, Schalke, cu opt etape înainte de final. Culmea, Bayern poate deveni campioană în aceeaşi zi cu City, pe 31 martie, şi tot cu o victorie în faţa unei rivale, Borussia Dortmund, pe Alianz Arena.

robert_lewandowski.jpg

robert lewandowski
Lewandowski şi ai lui, spaima Germaniei. Au 20 de puncte peste Schalke şi pot câştiga titlul în orice moment
Foto: AP
Loading...

Citește și

  • stadion steaua macheta

    Trei dintre cele patru stadioane incluse în programul EURO 2020 vor fi gata până la turneul final: stadionul Steaua, Arcul de Triumf şi Giuleşti. Al patrulea, Dinamo, va fi terminat abia după Europenele de peste doi ani. Au fost prezentate şi machetele celro trei stadioane care vor fi gata până la termenul limită.

  • Zvonurile privind suspendarea pe termen nelimitat al primei ligi din Grecia au fost confirmate. Astfel, politicienii de la Atena au decis oprirea competiţiei după ce patronul echipei PAOK Salonic a intrat cu un pistol pe teren în finalul meciului de duminică seară împotriva celor de la AEK Atena.