Chiajna a luat locul Rapidului în Liga I

Ultima actualizare:
Daniel Florea  va juca în Liga 1  în locul rapidiştilor  Alexandru Ioniţă  şi Valentin Negru (Fotografii: Răzvan Păsărică / Click!)
Daniel Florea va juca în Liga 1 în locul rapidiştilor Alexandru Ioniţă şi Valentin Negru (Fotografii: Răzvan Păsărică / Click!)

Lovitură de teatru în Liga 1! Chiajna şi Rapid au disputat un baraj de menţinere în prima ligă, iar “vişiniii” au învins cu 2-1. Adversarii s-au “plâns” la Tribunalul de Arbitraj Sportiv că rapidiştii nu au drept de a activa în primul eşalon pentru că nu deţin licenţă şi ieri au primit răspuns favorabil de la Lausanne. În mod normal, ar trebui să curgă cu demisii la FRF şi LPF.

Elevii lui Rada se pregăteau de derby-ul cu Steaua, de azi, dar după aflarea veştii, tehnicianul a anulat programul, iar jucătorii au plecat trişti spre case.

"Este cea mai mare nedreptate din istoria fotbalului românesc. Cum este posibil ca echipa care şi-a câştigat de două ori dreptul de a juca în Liga I joacă în Liga a II-a, iar echipa care a retrogradat de două ori, şi în clasament şi la baraj, să joace în Liga I? Criteriul sportiv nu a contat absolut de loc", a spus acţionarul Nicolae Cristescu, căruia nu-i venea să creadă.

Apoi, a tunat: "Este o bătaie de joc. Ce ne facem cu investiţiile făcute? Dar cu munca acestori jucători care au jucat trei meciuri. Chiar acum este lângă mine Ionuţ Voicu, jucător care şi-a spart timpanul jucând pentru Rapid. Ce să îi spun eu lui acum, că şi-a spart timpanul într-un meci la mişto?".

Mai mult, celălalt acţionar, Adrian Zamfir, cere demisia membrilor Comitetului Executiv al FRF pentru că au decis disputarea barajului care le-a adus numai probleme şi-n plus a anunţat că echipa a pierdut un contract publicitar de trei milioane de euro.

De partea cealaltă cei de la Chiajna exultă, însă cei care conduc fotbalul au probleme privind procedura de înscriere. FRF va întruni un Comitet de Urgenţă, va lua act de hotărârea TAS, dar Liga Profesionistă de Fotbal, ca organizator al Ligii I, va aplica măsurile luate de forul de la Lausanne. Numai că oamenii lui Dragomir sunt depăşiţi.

"Inteligenţii de la TAS ar trebui să ne spună şi cum punem în aplicare decizia de înlocuire a Rapidului cu Chiajna", a spus secretarul general al LPF, Valentin Alexandru. În plus, trebuie să se decidă ce se va întâmpla cu linia de clasament, existând varianta rejucării primelor două meciuri şi Chiajna va întâlni astfel Vaslui şi Viitorul, în condiţiile în care Rapid a obţinut doar un punct.

Diseară ar fi trebuit să aibă loc derby-ul Steaua - Rapid, dar s-a stabilit ca trupa lui Ionuţ Chirilă să dea piept cu roş-albaştrii. Campionii au anunţat iniţial pe site-ul oficial că jocul va avea loc în aceleaşi condiţii, iar managerul Stoica a anunţat că nu există o altă dată liberă în calendarul echipei pentru a fi reprogramată partida.

Totuşi, Chirilă a invocat regulamentele şi a solicitat în scris celor de la FRF şi LPF ca disputa să nu aibă loc acum. "Ne supunem oricărei decizii când vor, săptămâna viitoare, peste două, peste trei, dar nu poţi juca un meci când decizia TAS a venit vineri, la ora 12.00. Le-am dat două zile libere jucătorilor şi cum credeţi că-i aduc diseară (n.r. - ieri) de la Suceava sau din fundul ţării unde sunt plecaţi cu nevestele până la ora meciului? Trebuie să fim anunţaţi cu 48 de ore înainte de un joc şi vom contesta participarea. Ajunge că am fost luat din cantonament cu trei zile înainte ca să jucăm un meci cu Rapid pe care nu trebuia să-l jucăm", a răbufnit Chirilă.

Liga a ţinut cont de cererea ilfovenilor şi a amânat partida pentru o dată ce va fi anunţată ulterior.

Dragomir a aflat vestea pe plajă

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, se afla pe plajă la Mamaia în momentul în care a primit ştirea de la TAS. În acel moment el se relaxa alături de soţia sa Vica, pe plaja Caelia, de lângă hotelul Rex.

Dragomir a încercat să dea o explicaţie în privinţa deciziei TAS. “Incredibil! Ce dracu facem acum? Fraţilor, e pe bune? Incredibil. Băgăm înapoi Chiajna? Asta e, o băgăm înapoi”, a fost prima sa reacţie. Apoi, a continuat, tot la Digi Sport: “Nu e loc de întors sau de interpretări. Aşa am crezut noi de cuviinţă, să joace cea fără licenţă cu cea repetentă şi am făcut un kitsch şi TAS ne-a dat peste mână”.


    Daniel Florea  va juca în Liga 1  în locul rapidiştilor  Alexandru Ioniţă  şi Valentin Negru (Fotografii: Răzvan Păsărică / Click!)
Daniel Florea va juca în Liga 1 în locul rapidiştilor Alexandru Ioniţă şi Valentin Negru (Fotografii: Răzvan Păsărică / Click!)

Pancu uimeşte: «S-a făcut dreptate!»

Liderul Rapidului, Daniel Pancu, a explicat că decizia TAS e una corectă pentru că giuleştenii nu aveau voie legal să joace în prima ligă, chiar dacă au câştigat barajul. "Am avut o premoniţie.

Mulţi au contestat rămânerea noastră în prima ligă, iar suporterii şi-au dorit să nu jucăm acel baraj. Unii dintre ei îşi doreau şi liga a patra, cunoaşteţi cât sunt de mândri şi orgolioşi, şi acum ca imagine a clubului s-a făcut dreptate, iar istoria şi tradiţia rămân curate. S-a făcut dreptate pe regulamente. Dacă barajul a fost inventat, e altceva, cei de la Chiajna trebuiau să nu se prezinte, oricum, noi, jucătorii, meritam pe plan sportiv să rămânem în prima divizie", a anunţat "Pancone".

Giuleştenii încasaseră deja o tranşă de 200.000 de euro din cele aproape două milioane de euro ce li s-ar fi cuvenit din drepturile TV. Acum, şefii trebuie să returneze banii din propriul buzunar pentru că suma respectivă a fost cheltuită pe salarii restante, prime şi alte datorii. Potrivit regulamentului, echipele care retrogradează din Liga I nu primesc nimic din partea Ligii Profesioniste de Fotbal.

11 iulie - TAS admite apelul Chiajnei împotriva Comitetului Executiv al FRF care la data de 6 iulie a decis disputarea barajului13 iulie - Rapid a învins Chiajna, 2-1, în meciul de baraj pentru obţinerea dreptului de a juca în Liga I19 iulie - Chiajna contestă la TAS dreptul Rapidului de a evolua în prima ligă pentru că nu deţine licenţă22 iulie - TAS primeşte o nouă înştiinţare din partea celor de la Chiajna (apel)31 iulie - se ia o decizie, iar răspunsul oficial trebuie comunicat până la cel târziu 2 august. 2 august - Decizia vine şi-n plus Chiajna va primi din partea FRF suma de 5.000 de franci elveţieni (cheltuieli de judecată)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net