CFR şi-a luat „săgeţi” pentru titlu. Creşte presiunea pe Dan Petrescu

Ultima actualizare:

    Alex Ioniţă
Alex Ioniţă

Ultimele două transferuri ale clujenilor, Ţucudean şi Ioniţă, au împreună 21 de goluri, la fel ca dublul format din Gnohere şi Florin Tănase.

Bătălia pentru titlu dintre CFR Cluj şi FCSB se va da în această primăvară pe multe fronturi. Decisiv poate fi duelul indirect dintre perechile Ţucudean – Ioniţă, respectiv Gnohere – Tănase, cei mai buni marcatori din cele două tabere.

CFR-ul lui Dan Petrescu e de departe campioana perioadei de transferuri din luna ianuarie. În timp ce rivalii de la FCSB au punctat deocamdată în defensivă (prin repatrierea lui Găman), ardelenii s-au întărit considerabil în faţă, acolo unde se face diferenţa.


    George Ţucudean
George Ţucudean

În prima parte a sezonului, CFR a fost o echipă pragmatică, fără să scoată în evidenţă un golgheter de rasă. De altfel, principalul realizator al vişiniilor în primele 22 de runde a fost argentinianul Culio, cu şase goluri, toate din penalty. O dată cu transferurile lui George Ţucudean (Viitorul) şi Alex Ioniţă (Astra), cu totul altfel vor sta lucrurile la CFR. „Mai bine mai târziu decât niciodată”, a spus Petrescu despre transferul puţin întârziat al lui Ioniţă. Împreună cu Ţucudean, fostul „astral” promite să alcătuiască un cuplu letal pentru orice apărare.

În stagiunea în curs, perechea Ţucudean – Ioniţă adună un total de 21 de goluri (11 primul, 10 al doilea), aflându-se pe primul loc într-o ierarhie a celor mai buni doi marcatori din fiecare echipă. La egalitate cu Ţucudean şi Ioniţă sunt FCSB-iştii Harlem Gnohere şi Florin Tănase, cu 12, respectiv nouă goluri înscrise. La fel ca în clasamentul la zi al Ligii I, pe locul trei e CSU Craiova, care propune dublul format din brazilianul Gustavo (9 goluri) şi vedeta Alexandru Băluţă (8 goluri). Practic, între aceşti şase golgheteri ai Ligii I menţionaţi mai sus, s-a infiltrat un singur nume, Paul Batin de la Concordia Chiajna, care a punctat de nouă ori.

Campioana se decide la „dublu”

Pereche       Goluri în acest sezon      Echipă

1. Ţucudean – Ioniţă      21      CFR Cluj

    Gnohere – Tănase      21      FCSB

3. Gustavo – Băluţă       17      Craiova


    Dan Petrescu
Dan Petrescu

Antrenorul celor de la CFR Cluj a recunoscut că ultimele transferuri realizate de ardeleni îl obligă să câştige campionatul. „Clubul a făcut eforturi extraordinare. Presiunea e mai mare acum decât la începutul sezonului pentru că au fost aduşi jucători pe bani, nu liberi”, a afirmat Petrescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net