CFR dă asaltul la "fortăreaţa" FCSB-ului. Marele meci e duminică

Ultima actualizare:

    FCSB şi CFR Cluj joacă "finala" pentru titlu pe Arena Naţională
FCSB şi CFR Cluj joacă "finala" pentru titlu pe Arena Naţională

FCSB n-a mai pierdut acasă în Liga I de un an şi jumătate, în condiţiile în care CFR are nevoie de victorie duminică pentru a mai spera la titlu .

În ultimii trei ani, FCSB a pierdut doar două meciuri în campionat pe teren propriu, adică pe Arena Naţională. În marele derby de duminică, CFR-ul lui Dan Petrescu e obligată să străpungă fortăreaţa roş-albastră.

Calculele sunt simple în lupta pentru titlu, cu patru etape rămase de disputat din play-off. În cursă au rămas FCSB şi CFR, despărţite de două puncte înaintea meciului direct din această seară. Echipa care va fi pe primul loc după această etapă va depinde apoi de propriile rezultate şi e greu de crezut că se vor mai produce răsturnări de situaţie. Mai mult, cu un succes, FCSB se va desprinde la cinci puncte şi jucătorii lui Dică vor putea desface deja şampania. De partea cealaltă, echipa lui Dan Petrescu n-are decât o variantă din trei, victoria. „E greu s-o baţi pe Steaua acasă. Şi Lazio a pierdut pe Arena Naţională”, a declarat tehnicianul ardelenilor în urmă cu câteva zile.

Într-adevăr, vorbele „Bursucului” au acoperire în realitate. Analizând doar meciurile din Liga I disputate de FCSB pe teren propriu, trebuie să căutăm adânc pentru a găsi ultima înfrângere a roş-albaştrilor. Am găsit-o în urmă cu un an şi jumătate, la 16 octombrie 2016, când formaţia antrenată atunci de Reghecampf pierdea cu 0-1 întâlnirea cu Gaz Metan Mediaş. De-atunci s-au scurs nu mai puţin de 27 de meciuri la rând fără eşec, FCSB obţinând 19 victorii şi opt egaluri. Astfel, merită menţionat faptul că actualul antrenor, Nicolae Dică, e neînvins acasă în Liga I, singurele sale înfrângeri pe Arena Naţională fiind consemnate în în cupele europene, 1-2 cu Lugano şi 1-5 cu Sporting Lisabona.

Penultima echipă care a trecut de FCSB în Liga I pe „Arena Naţională” a fost chiar CFR Cluj, în septembrie 2016. Formaţia antrenată de Vasile Miriuţă se impunea cu 2-1, cu ajutorul „dublei” lui Bud, un fotbalist care a plecat între timp de la CFR. De altfel, din echipa de atunci, au mai rămas în lotul ardelenilor doar câţiva jucători (Rus, Peteleu, Nouvier şi Omrani). Iată echipa CFR-ului care a câştigat cu FCSB: Mincă – Lopes, Larie, Horj, Peteleu – Rus, Nascimento – Sorsa, Ruiz, Nouvier – Bud. Pe parcurs au mai intrat Omrani, Ene şi Ţînc.

Ce meciuri a pierdut FCSB acasă în Liga I în perioada mai 2015 – aprilie 2018

Lună  Meci  Scor  Stadion

Octombrie 2016   FCSB – Gaz Metan        0-1    Arena Naţională

Septembrie 2016  FCSB – CFR Cluj          1-2    Arena Naţională

Noiembrie 2015   FCSB – Astra      0-1    Piteşti

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net