CFR Cluj, cel mai așteptat musafir în Liga 1. Campionii nu au mai câștigat afară din 3 august

Ultima actualizare:

    CFR Cluj a fost învinsă de Poli IașiFOTO: Sportpictures.eu
CFR Cluj a fost învinsă de Poli IașiFOTO: Sportpictures.eu

Pentru CFR Cluj, meciurile din deplasare disputate în Liga 1 reprezintă un adevărat coșmar de aproape trei luni. De atunci campionii nu au mai câștigat un meci disputat pe teren străin.

În Europa sunt lei, în România – mielușei. Cam acesta este parcursul clujenilor în ultima perioadă. Cel puțin în ultima perioadă, este o adevărată plăcere pentru adversare să găzduiască meciuri cu deținătoarea titlului de campioană. Ultimul eșec a avut loc luni seară, la Botoșani, acolo unde gazdă a fost, însă, Poli Iași, Moldovenii s-au impus cu scorul de 2-1, revenind de la 0-1, grație nu neapărat unui joc spectaculos, ci unei prestații penibile a portarului CFR-ului, Arlauskis, vinovat la ambele goluri ale învingătorilor.

Pentru clujeni, acesta a fost al șaselea meci consecutiv jucat în deplasare în Liga 1, încheiat fără victorie. Seria negativă a început acum mai bine de două luni, la 18 august, când au încheiat la egalitate, 1-1, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi. A continuat cu înfrângerea cu 3-2 suferită la Girugiu, cu Astra, apoi cu egalul, 0-0, de la București cu FCSB și s-a desăvârșit cu eșecurile cu Viitorul (1-3) și, acum, cu Poli Iași (1-2). Ultima victorie pe teren străin obținută de CFR s-a înregistrat la 3 august, 4-1 cu Chindia Târgoviște.

Ca de obicei, antrenorul Dan Petrescu, care a înlocuit nu mai puțin de 8 jucători față de victoria de joia trecută, de la Rennes, a dat vina pe oboseala jucătorilor, pe meciurile din cupele europene și, mai nou, pe colaboratorii săi. ”Bursucul” a ajuns să sugereze chiar că jucătorii care nu au făcut deplasarea în Franța au jucat prost acum pentru că nu s-au pregătit cu el...

„Nu ne aşteptam să avem iar o înfrângere, după meciul din Europa. Moralul nostru la pauză era destul de rău, i-am văzut pe toţi cu capul în pământ.  E de înţeles că nu jucăm foarte bine, pentru că foarte mulţi jucători nu au meciuri în picioare, nu au ritm şi e normal. Repriza a doua am fost mai buni cred eu, Iaşi nu cred că a avut nicio ocazie în repriza a doua. Nu ţin minte nici un şut. E ceva negativ pentru noi că nu mai câştigăm în deplasare, dar eu zic că e de înţeles. Stăm numai în avioane, numai pe drumuri şi jucătorii nu îi antrenez eu mereu. Unii rămân acasă, unii vin cu noi, se vede, e clar”, a declarat tehnicianul clujenilor, care uită să spună că jucătorii nu au ritm pentru că nu joacă decât o dată la 10 zile, din cauza rotației pe care a impus-o la echipă.

Căpitanul formației, Mario Camora, a fost unul dintre cei trei jucători care au fost titulari și în meciul de la Rennes și în cel de la Botoșani, contra Iașiului. El spune că nu trebuie adusă în discuție oboseala, pentru că sunt fotbaliști profesioniști: ”E greu să vorbim la cald, dar au fost superiori cei de la Iaşi. Iaşiul ne-a fost superioară, echipa nu a intrat bine. Iaşi, în repriza a doua, a controlat aproape tot meciul, cu posesie... Nu e o scuză că am jucat şi la Rennes. Noi am demonstrat până acum că şi atunci când s-a schimbat echipa am câştigat. Nu e o scuză. Când pierdem, pierdem toţi. Azi a fost o înfrângere dureroasă pentru noi, pe care echipa nu a vrut-o”, a declarat el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net