CFR a aruncat pe fereastră un milion de euro

Ultima actualizare:

    Clauzele pentru cei doi antrenori demişi şi salariul lui Baptista înseamnă risipirea unei treimi din banii luaţi pentru câştigarea campionatuluiFoto: sportpictures.eu
Clauzele pentru cei doi antrenori demişi şi salariul lui Baptista înseamnă risipirea unei treimi din banii luaţi pentru câştigarea campionatuluiFoto: sportpictures.eu

CFR Cluj era recunoscut drept un club cu conducători cinici, care au ştiut tot timpul să ţină de bani şi să facă alţii din piatră seacă. Titlul obţinut anul trecut cu resurse minime a fost o nouă dovadă de oprtunism lăudabil, doar că de totul s-a ales praful în timp record.

Ardelenii au trecut în această vară fotbalul pe planul doi şi au început tranşarea unor mize interne între conducători. S-a făcut ceva curăţenie pe la birouri, dar eliminarea lamentabilă din cupele europene a creat un haos din care feroviarii nu mai ştiu cum să iasă. Din disperare au început să ia tot felul de decizii radicale şi cât se poate de neinspirate. Din păcate, acestea nu au costat scump doar sportiv, ci şi în bani reali. Demiterea subită a lui Edi Iordănescu s-a făcut cu mare scandal şi fostul tehnician nu a plecat până nu şi-a primit clauza de reziliere de 350.000 de euro. În locul său a venit portughezul Antonio Conceicao, dar după ruşinea cu Dudelange s-a dorit şi capul acestuia. Cu biletul de Cluj luat e deja spaniolul Maqueda, fostul secund al lui Lopez Caro la Vaslui, doar că „Toni” nu se dă nici el dus fără partea sa de de clauză, de 150.000 de euro. CFR-iştii n-ar prea vrea să i-o plătească şi pe a lui, dar nu prea au încotro. Omul se simte umilit şi vrea să rămână măcar cu nişte bani din scurta lui aventură în Gruia.

La aceşti 500.000 de euro se mai adaugă alţi 45.000 de euro pe lună, adică atât cât primeşte „pensionarul” Julio Baptista pentru „imaginea” pe care o face clubului. Asta pentru că goluri nu marchează, tricouri nu vinde, iar la stadion nu vin mai mulţi oameni decât înainte de transferul său. Astfel, în primele luni de după câştigarea titlului, CFR a aruncat pe fereastră aproape un milion de euro din cele trei cât s-a luat pentru această performanţă. Şi culmea, într-un context în care patronul Neluţ Varga a declarat că nu mai dă bani la club. Fostul internaţional, Ilie Dumitrescu, a sintetizat cel mai bine ce se întâmplă acum la CFR: „Amatorism, oameni diletanți, care n-au nicio treabă cu fotbalul”.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net