Cel mai iubit sport în America

Ultima actualizare:

    Cel mai iubit sport în America e rudă bună cu rugby-ulFoto Click!
Cel mai iubit sport în America e rudă bună cu rugby-ulFoto Click!

SUA formează locul din lume în care sportul e religie. Americanii au dus la rang de artă competiţiile lor naţionale, dar în acelaşi timp au adoptat sporturi de pe alte continente, care au prins rapid şi la ei. Practic, în acest moment, în State se joacă orice există pe Gob, iar în aceste condiţii devine interesant de aflat care este cel mai iubit sport în America.

Analizele sunt foarte complexe şi rezultatele obţinute variază în funcţie de timpul când au fost făcute. Asta pentru că popularitatea s-a mutat de la sport la sport de-a lungul timpului şi, pe rând, baseball-ul, hocheiul sau baschetul au avut perioadele lor de glorie şi de întâietate. Cel mai iubit sport în America a ajuns însă în prezent să fie fotbalul.

Nu vă grăbiţi să vă încruntaţi sprâncenele! Nu e vorba despre fotbalul european, numit soccer la ei, ci despre forbalul american. NFL, liga lor naţională, atrage într-un an cei mai mulţi spectatori şi cei mai mulţi bani, iar finala numită Super Bowl e aproape de fiecare dată cel mai urmărit eveniment sportiv de pe Planetă. În procente, 38% din americani iubesc acest sport.

Cel mai iubit sport în America a fost baseballul

Dacă fotbalul e cel mai iubit sport în America, cu cifre în urcare în ceea ce priveşte popularitatea, baschetul e şi el surprinzător de sus în topuri, pe locul doi. Considerat cândva un simplu sport al negrilor, marginalizat în societate, NBA-ul a devenit o maşinărie de făcut bani, cu meciuri transmise în toată lumea şi cu săli pline în toată America de Nord.

Odată "Rege", baseball-ul a căzut până pe locul trei în preferinţele americanilor, în spatele fotbalului american şi al baschetului. Pe locul patru vine însă o altă bombă, fotbalul european, adică soccer-ul. Pleiada de vedete transferate în ultimii ani, ca David Beckham sau Kaka, au făcut ca acest sport european să crească foarte mult în ochii fanilor.

Hocheiul nu mai este de mult cel mai iubit sport în America

Acest lucru a făcut ca hocheiul pe gheaţă, şi el la un moment dat cel mai iubit sport în America, să cadă până pe locul cinci. Asta chiar dacă NHL, liga nord americană de specialitate, e încă foarte puternică şi atrage mulţi spectatori. Totuşi, hocheiul pe gheaţă are live, la patinoar, nici jumătate din suporterii soccer-ului, fapt atestat de sondajele făcute în domeniu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net