Cea mai slabă Barcelona din ultimii 10 ani!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Milan - Barcelona părea în momentul tragerii la sorţi un duel dezechilibrat. Nu din punct de vedere al palmaresului, unde italienii sunt încă cea mai titrată echipă din Europa, ci al formei de moment. Practic, lombarzii sunt o echipă nouă, în reconstrucţie, cu mulţi bătrâni de care încă n-a reuşit să scape, iar catalanii traversează cea mai bună perioadă din istoria clubului. Pe teren, asta nu s-a văzut.

Massimiliano Allegri, antrenorul lui AC Milan, a reînviat vestitul "catenaccio" şi i-a predat Barcei o lecţie de fotbal. Deşi a cedat deliberat mingea, iar catalanii au avut o posesie de aproape 70%, asta nu a contat. Milan s-a apărat şi a jucat tactic exemplar, iar Messi şi compania au fost obligaţi, în lipsă de idei, să facă cea mai proastă seară a lor în Europa din ultimii 10 ani.

1-0 K.P. Boateng,  min. 57

simeon stalpnicul png

2-0 S. Muntari, min. 81

simeon stalpnicul png

Fără antrenorul principal Tito Villanova pe bancă, aflat la New York unde se tratează de cancer, Barcelona a fost o echipă fără busolă. Messi a fost o umbră a ceea ce ştia toată lumea, Xavi n-a pasat decât înapoi, iar Iniesta n-a avut spaţiu nici să respire. În aceste condiţii, statistica partidei este una incredibilă, dar reală. Barcelona n-a avut nici o ocazie mare de gol în tot meciul, rarisim pentru catalani, iar trupa antrenată la acest meci de secundul Jordi Roura a tras doar două şuturi anemice pe poartă, unul prin Xavi şi unul prin Messi. Câştigătorul a patru baloane de aur a avut şi el personal un joc şi nişte cifre execrabile. 0 goluri, 1 şut pe poartă, unul la 30 de metri de poartă, un fault comis şi două suferite au fost toate realizările celui mai bun jucător din lume la această oră.

De partea cealaltă, Milan a lovit exact în momentele cheie, prima dată prin Kevin Prince Boateng, care a înscris după ce în prealabil arbitrul n-a semnalizat un henţ, iar a doua oară cu câteva minute înainte de final prin Sulley Muntari, fratele lui Sulley Muniru, de la CFR Cluj. Această înfrângere cu 2-0 într-un meci din Liga Campionilor prinde conotaţii chiar istorice, pentru că trebuie să ne uităm mult în urmă pentru a găsi un asemenea scor la o partidă a Barcei.

Practic, spaniolii au pierdut ultima dată cu 2-0 în urmă cu nouă ani. Pe 7 decembrie 2004, Şahtiorul lui Mircea Lucescu, care îl avea în teren pe Flavius Stoican, şi pe bancă pe Daniel Florea, îi administra Barcelonei lui Frank Rijkaard, la Doneţk, un 2-0, în grupele Ligii Campionilor din acel sezon. În Italia a fost delir după victoria de miercuri seara, iar fanii şi jucătorii i-au dedicat succesul patronului în vârstă de 76 de ani, Silvio Berlusconi. Asta cu atât mai mult cu cât fostul prim-ministru al Italiei va încerca să intre din nou în parlament la alegerile de săptămâna vitoare.

Djokovic a sărbătorit alături de Milan

San Siro a fost neîncăpător la AC Milan - Barcelona, oameni din toată lumea venind să vadă această partidă. În tribune, ca suporter devodat al italienilor, s-a aflat şi numărul 1 mondial în tenisul masculin, sârbul Novak Djokovic. Acesta s-a aflat în drum spre Dubai, unde va începe peste câteva zile un turneu, dar a dorit să vadă alături de fratele lui, Djole, această partidă. La final, bucuros de rezultat, Djokovic şi-a postat pe facebook o fotografie din tribune cu mesajul: „Forza rossoneri!".

Balotelli a făcut circ în tribună

Mario Balotelli, noua achiziţie a lui AC Milan, n-a avut voie să joace pentru italieni în meciul cu Barcelona pentru că a făcut-o deja pentru Macnhester City în acest sezon de Liga Campionilor. Nonconformistul atacant a fost însă prezent în tribună alături de Robinho, un alt absent al Milanului, de câţiva prieteni, dar mai ales de iubita lui, Fanny Robert Neguesha. Cu toţii s-au bucurat la golurile lui Boateng şi Muntari, dar „Super Mario" a găsit un moment de respiro în care a fost senzual cu noua sa cucerire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net