Carlos Bilardo a fost testat pozitiv cu COVID-19 din eroare

bilardo-carlos-gettyimages-93904367.jpg

Carlos Bilardo este al doilea antrenor argentinian care a câștigat titlul mondial
Carlos Bilardo este al doilea antrenor argentinian care a câștigat titlul mondial
Foto: Guliver / GettyImages

În vârstă de 82 de ani, fostul selecționer al echipei de fotbal a Argentinei a fost depistat pozitiv cu noul coronavrus şi internat, sâmbătă, 27 iunie. Asimptomatic şi spitalizat la Institutul naţional de diagnosctic, Carlos Bilardo a fost supus altor investigații. Și s-a depistat eroarea medicală. S-a constatat că laboratorul unde a fost efectuat testul are ceva probleme. „Fratele meu nu are nimic. Laboratorul s-a înşelat", a scris Jorge Bilardo pe Twitter.

Selecționer al echipei Argentinei care a câștigat titlul mondial în 1986, în Mexic, Bilardo i-a pregătit pe Diego Maradona și colegii lui din 1982 și până în 1990. Pe lângă trofeul cucerit acum 34 de ani, acesta a mai obținut o medalie de argint în urmă cu 30 de ani, când s-a pierdut (0-1) finala cu RF Germania. 
Atins de sindromul Hakim-Adams, o boală neurodegenerativă, Bilardo locuieşte într-un azil din cartierul Almagro din Buenos Aires, acolo unde alte zece persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19. Anul trecut, argentinianul a fost supus la două intervenţii pe creier. Iar după a doua operație, acesta s-a confruntat cu unele probleme.
Ultima apariţie publică a lui Carlos Bilardo datează de la începutul lunii aprilie 2019, când fostul antrenor a participat la o cină alături de jucători cu care a câştigat titlul mondial în 1986.
În Argentina, până la redactarea acestui text, s-a înregistrat 59.933 de persoane infectate cu COVID-19, iar dintre acestea 1.232 și-au pierdut viața. 
Ținând cont de creşterea accelerată a numărului de cazuri, guvernul a anunţat, vineri, o consolidare a măsurilor de izolare implementate la 20 martie. În Buenos Aires şi în suburbiile metropolei, revenirea la o izolare socială strictă este aşteptată între 1 şi 17 iulie.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1