«Când vine Steaua o să otrăvim fântânile»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nou promovata FC Botoşani e neînvinsă în Liga I şi azi întâlneşte acasă campioana. Patronul moldovenilor, Valeriu Iftime, ştie că echipa sa ar putea suferi primul eşec în campionat, dar dacă bate a promis că va face „sacrificiul suprem": îl va pupa pe cel mai urât bărbat din tribune.

7 etape, 0 înfrângeri, dar vine Steaua. Prefaţa partidei e făcută pentru „Click!" de Valeriu Iftime, finanţatorul botoşenenilor. „Nu se aştepta nimeni să fim neînvinşi. E o bucurie teribilă. Ţi-e şi frică la un moment dat pentru că trebuie să dai pe cât primeşti instantaneu. Acum se miră toată lumea de cât de bine suntem plasaţi şi după aceea o să se bucure toţi proştii şi o să zică.: Haide, domne, bine că au picat moldovenii ăştia, că deja şi-o luau în cap!".

Apoi, vorbeşte de meciul cu Steaua, care tocmai a pierdut în Liga Campionilor în faţa lui Schalke, 0-3. "E un moment neplăcut pentru ei că au luat bătaie şi e păcat. Steaua are valoare, să fim serioşi e cea mai frumoasă echipă din fotbalul nostru din ultimii zece ani. Şi motivată şi nemotivată, tot la victorie vine la Botoşani. Este cel mai important meci din istoria oraşului nostru şi sperăm, nu şi ultimul. Trebuie să ţinem pasul, nu ştiu ce o să facem...O să dăm foc la fâneţe, o să otrăvim fântânile, o să punem muzică în hotel, o să arătăm mascaţi, să-l aducem pe Dracula, nu ştiu cum să-i speriem".

Soluţia? „Trebuie să-i batem prin efort, dar cum să-i batem prin efort? Mă uitam la Bourceanu şi la Pintilii cu Schalke...Ne trebuie dăruire, dar dacă n-avem kerosen, dacă n-avem linia dreaptă...Am emoţii, dar am mai spus-o, când vine Steaua, vine chirurgul renumit din România şi te operează, te desface şi-ţi spune: Botoşaniul se bate într-un mod războinic, dar nu e de nivelul nostru, sau te bate categoric, deci suntem o echipă de pluton sau îşi bate joc de tine, dar spune o echipă de coioşi! Eu vreau să fiu acolo în primele şase-şapte echipe. Însă, nu vreau să fiu echipa aia care ia 5-0 ca Săgeata şi să nu am niciun şut la poartă. Ce să zic? Mulţumesc că am luat 5-0, putea să fie mai rău! Şi vă spun un secret de ultimă oră: Nu luăm bătaie de la Steaua şi o să facem cel puţin un egal, aşa cred".

Recent, Iftime a anunţat că şi-a luat măsurile pentru costumul de Liga Campionilor şi că nici regizorul Spielberg nu va putea să redea bucuria sa dacă moldovenii bat Steaua. Acum e mai rezervat: "Spuneam Spielberg, dar să nu fie Hitchcock, când mă uit la rezultat. Dacă batem îl pup şi pe cel mai urât bărbat de lângă mine. Odată cineva mi-a zis că sunt şeful galeriei, dar i-am spus că aşa mă bucur eu".

Moldovenii nu au primă specială dacă înving campioana, dar, în funcţie de joc, vor fi recompensaţi. "Nu prima în sine mai poate fi o motivaţie în plus. E meciul vieţii pentru ei. Nu cred că mai contează banii. Dacă dă Dumnezeu să facă un joc spectaculos cu siguranţă vor primi un bonus. Ei ştiu că dacă îşi fac treaba, îşi iau drepturile, la nivelul nostru, nu vorbesc de mii şi zeci de mii de euro", a încheiat Iftime.'

Cine e Valeriu Iftime

Are 53 de ani, e căsătorit şi are doi copiiAre o avere de 12 milioane de euro, conform Forbes, compania sa, Elsaco, activând în domenii ca energie sau ITA investit peste un milion de euro la FC BotoşaniPe lângă fotbal, e pasionat de cai şi are “Moşia Cai de Vis”, afacere condusă de fiul său Vlad

Au dublat preţul biletelor

Fanii celor din Botoşani puteau asista la partidele favoriţilor pentru preţuri modice, 20 de lei la peluze şi 40 la tribune, dar intresul pentru partida cu Steaua a dublat tichetele: la peluze costă 40 de lei şi la tribune e 70. Totuşi, dacă botoşeneni şi-ar fi achiziţionat abonamente la începutul sezonului ar fi urmărit toate partidele pentru 23 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net