Calificați la turneul final, românii sunt hotărâți: ”Mergem la Europene să luăm titlul”

Ultima actualizare:

    Explozia de bucurie a nationalei de tineret dupa calificare la EuropeneFOTO: Sportpictures.eu
Explozia de bucurie a nationalei de tineret dupa calificare la EuropeneFOTO: Sportpictures.eu

A fost o noapte albă pentru jucătorii naționalei de tineret a României după victoria cu 2-0 obținută în fața Țării Galilor. Lucru firesc după ce s-a scris o pagină de istorie în fotbalul românesc.

Pentru a obține matematic biletele pentru turneul final al Campionatului European de anul viitor, românii trebuie să obțină un egal marți, la Ploiești, cu modesta formație a Liechtensteinului. Care tocmai a pierdut cu 9-0, acasă, în fața Portugaliei… Cum prezența la turneul final este ca și antamată, portarul Ionuț Radu, integralist în cele 9 meciuri din preliminarii, dar și de trei ori titular în Serie A, a anunțat și obiectivul echipei noastre: câștigarea titlului european. ”Ce am creat aici la echipa naţională under 21 este ceva unic. Suntem mai mult decât o familie, suntem un grup extraordinar. De la mine până la nea Marin care ne pregăteşte hainele în fiecare zi. Şi datorită acestui lucru am luat rezultate. Noi nu mergem acolo doar ca să fim acolo, mergem acolo ca să câştigăm Europeanul, acesta este obiectivul nostru”, a spus Ionuţ Radu, care joacă în Italia de aproape cinci ani și a început să aibă o gândire cu adevărat profesionistă.

Ianis Hagi, liderul formației noastre, s-a arătat fericit e jocul prestat, dar și că 13.000 de spectatori – record la acest nivel în România – au venit să încurajeze echipa: ”Am arătat că indiferent de adversar suntem puternici mental, de asemenea tactic şi fizic. Suntem fericiţi, au venit atâţia suporteri să ne susţină şi că am făcut suporterii şi telespectatorii fericiţi. Suntem fericiţi  am reuşit să câştigăm. Am intrat pozitivi pe teren şi cred  că s-a văzut din primul minut până în ultimul minut că ne-am dorit victoria”, a spus Hagi.

Întreaga stare de spirit și importanța victoriei cu Țara Galilor a fost sintetizată, însă, de selecționerul Mirel Rădoi: ”După foarte mulţi ani sunt un român fericit, sper ca marţi să fiu un român mândru. Aceşti jucători o să realizeze ceea ce nu s-a întâmplat în ultimii 20 de ani. Vreau să trec şi acel prag de marţi după care ne vom bucura trei zile”, a spus Rădoi la Pro X.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net